Home / mgs bekeken door nieuwsgierige koeien

mgs bekeken door nieuwsgierige koeien

Tekst en foto: Dook van Gils

Eigenaar Henry Petter had de dames in de afgelopen weken al een beetje voorbereid door met zijn eigen MG regelmatig langzaam door de stal te rijden, zodat ze zaterdag niet te erg zouden schrikken van de 30 passerende oldtimer MG’s. Aanleiding voor deze bijzondere locatie van de toertocht was het 20-jarig bestaan van de regio IJssel-Vecht van de MG Car Club. “De leden van de MG Car Club hebben allen de liefde voor het Engelse merk gemeen”, liet regiocoördinator Jos Neuteboom weten. “Normaal gesproken komen we bij elkaar bij een horecagelegenheid waar we voldoende parkeerruimte hebben, maar het kan hier natuurlijk ook prima”. Henry Petter vertelde iets over de geschiedenis van het familiebedrijf, dat al sinds 1926 bestaat. Na uitleg aan de deelnemers, die zittend op strobalen genoten van koffie met krentenwegge, gingen de eerste equipes van start voor een ongeveer 100 kilometer lange rit. De oldtimers werden door de koeien in de stal net zo nieuwsgierig bekeken als de koeien de deelnemers bekeken. En het weer was net zo Engels als het merk: de regen kwam gestaag naar beneden, zodat weinigen het aandurfden met open kap te rijden. De dag, die geheel in het teken stond van koeien, werd besloten bij de Vechtdal Hoeve, waar naast het diner ook een koesafari op het programma stond.

Lees ook

Ingezonden: De splinter en de balk

REGIO – Orthopedagoog drs. Gerard Bekker is in de pen geklommen naar aanleiding van het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.