marijn vermeeren uit ommen gekozen als achtbaantester

  Marijn gaat als ‘gewone bezoeker,’ dus als een soort mysteryguest, de achtbanen beoordelen. Hiervan maakt hij filmpjes. Die klus is hem op het lijf geschreven en past helemaal bij de ontwikkeling van de achttienjarige student AV-specialist op Deltion. De ‘thrillseeker’ is vanaf zijn elfde kermisfan en buit dat inmiddels helemaal uit. De fascinatie ontstond, toen hij een boost kreeg in een hoge attractie op de kermis in Ommen. Vanaf toen ging hij kermissen af en naderhand ook pretparken.

  Dat hij zich helemaal op zijn passie -loopings- focust, intelligent en nieuwsgierig is en er daardoor uithaalt wat er uit te halen is, toont talent en karakter. Marijn is niet alleen gefascineerd door de beleving, maar weet volgens zijn moeder als enige uit het hele land inmiddels alles over kermisattracties op technisch gebied. Omdat hij zich overal in verdiept. Hij heeft bijvoorbeeld een rondleiding gehad in de werkplaats van de KMG fabriek. Daar kon hij losse onderdelen bekijken, zoals beugels en gondels.

  Marijn bezoekt kermissen, in binnen- en buitenland, heeft daar een gave tijd, zet leuke filmpjes van het totaalplaatje van zo’n kermis op YouTube en heeft intussen al 6300 abonnees. Kermissen en attractieparken weten hem inmiddels te vinden. Hij heeft een abonnement op Walibi, volgens hem het mooiste attractiepark van Nederland, en gaat daar regelmatig na schooltijd naartoe. Want een achtbaan biedt hem ontspanning. Hij stapt er met plezier in, niet gehinderd door enige vorm van angst.

  “Ik heb totaal geen hoogtevrees. Vroeger was ik bang voor onveilige hoogtes. Het stappen in een luchtballon vond ik vreselijk, want daarin zit je niet vast. Een vrije val in een achtbaan is niet spannend, want je kunt geen kant op. Elke keer als ik er in gezeten heb, kom ik er blij uit. Het gevoel van de snelheid, de g-kracht, dat je wel vastzit in zo’n achtbaan, maar je wel lekker vrij voelt…. En niks hoeft…. Of dat nou één keer, tien keer of honderd keer is. Ik kom er elke keer met een glimlach uit.”

  Heeft hij ook een mening over het ongeluk met de attractie onlangs in Amerika? “Amerika is daar, en niet hier. Hier is alles veilig. Punt. Omdat hier alles wel gekeurd wordt. In Nederland wordt er elk jaar in de winter gecontroleerd op haarscheurtjes. Zonder keuring mogen ze niet open.”

  Gerrald Mulder van Uitmetkorting.nl: “We hadden 4400 sollicitanten. We hebben er daar twaalf uit geselecteerd. Daarna was er een stemmingsronde. Er bleven er vier over, waaronder Marijn. Hij heeft zijn stemmen zelf verzameld. Wij hadden hem geselecteerd, omdat Marijn al ervaring heeft met het beoordelen van attracties, met name op kermissen. En hij heeft ook enige ervaring met het schrijven van reviews.  Dat vonden wij wel een meerwaarde. De prestatie moet natuurlijk nog geleverd worden. Wij zijn heel erg benieuwd hoe Marijn het gaat doen.”

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.