landgoed eerde centraal op open monumentendag in ommen

  De Stichting Open Monumentendag Ommen heeft in nauwe samenwerking met de Vereniging Natuurmonumenten en de Internationale school Eerde invulling gegeven aan het thema. Hierbij gaat het om stadsbewoners, plattelandsbewoners en mensen met een rondtrekkend bestaan. Het centrale punt van de Open Monumentendag is kasteel Eerde op het gelijknamige landgoed aan de Kasteellaan 1, 7731 PJ Ommen.

  In de fietsroute die langs diverse monumenten op het landgoed voert, met onder andere het Eerder Achterbroek, wordt de verbinding gelegd tussen de verschillende groepen mensen. Door vrijwilligers van Natuurmonumenten wordt buiten het kasteel een interessante wandeling verzorgd. Kasteel Eerde bevindt zich in een fase van restauratie. Daardoor is het helaas niet mogelijk om het kasteel van binnen te bezichtigen.

  De officiele opening van deze dag vindt plaats om 9.30 uur op het bordes van het kasteel, door waarnemend burgemeester Bas Verkerk.
  Zoals gebruikelijk op de Open Monumentendag heeft de organisatie in Ommen weer een interessant bewaarexemplaar samengesteld; dit keer over de rijke historie van Landgoed Eerde. De gedocumenteerde brochure is op 9 september verkrijgbaar bij kasteel Eerde, waar tussen 10 en 16 uur gestart kan worden. De brochure wordt in de voorverkoop aangeboden bij het Streekmusem, Primera en The Readshop in Ommen.

  Klassendag
  Met de bedoeling de jeugd actief te betrekken bij het monumentale erfgoed in hun omgeving wordt voorafgaand aan de Open Monumentendag een zogeheten klassendag voor Ommer scholieren gehouden. Dit keer zijn de groepen 7 en 8 van de basisschool Het Koloriet aan de beurt. Zij brengen op vrijdag 8 september een bezoek aan de Internationale school Eerde dat gevestigd is op Landgoed Eerde.

  Het bestuur van de Stichting Open Monumentendag Ommen bestaat uit: Leo Bongers, voorzitter; Cathy van der Mooren, secretaris; Jan Soer, penningmeester en de leden Wim van Kesteren, Gerda Wermink en Harry Woertink.

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.