Home / ko scheele csi

ko scheele csi

De familie Schuttert is in staat de wereldtop naar de gemeente Ommen te halen. Met Olympische medaillewinnaars was er een bijzonder deelnemersveld op meerdere disicplines. Vorig jaar wist zoon Frank Schuttert zelfs te winnen. Dit jaar rijdt hij in een knappe tijd, maar helaas met een foutje.

In de stal sprak Frank over zijn programma voor de komende jaren: volgend jaar hopelijk wereldkampioenschappen, en wellicht Olympische Spelen. Hij blijft nuchter onder zijn succes. De concurrentie is groot en je paard kan verkocht worden, of geblesseerd raken.

Dat laatste trof Hendrik Jan Schuttert. Hij had zelfs een aantal jaren pech met blessures van zijn paarden. In de Vechtdalstal vertelde hij een breed publiek over het omgaan met tegenslag. Zijn doorzettingsvermogen wordt op de openingsdag al beloond met een fraaie podiumplek.

Wat maakt dit CSI zo bijzonder? De wereldtoppers? Het feit dat men ook hier weer onze kunstenaars liet exposeren? Voor mij is het meest bijzondere wel het feit dat dit spektakel kon worden gezien zonder betaling. Schuttert weet zijn netwerk zo te inspireren dat ze het evenement steunen en er gratis toegang is. Elk jaar doet hij er een schepje bovenop: nog betere deelnemers, nog meer verschillende wedstrijden. Vijf dagen lang zijn er wedstrijden op verschillende niveaus, zelfs een leuke wedstrijd voor kleuters op de pony’s. Zo zet Schuttert een nieuwe norm voor de paardensport in gemeente Ommen. Misschien moeten het CSI maar Concours Schuttert Imponerend noemen.

Ko Scheele
ko.scheele@ommen.nl

Lees ook

Nieuw samenspel door Goed Goan en inwonerbetrokkenheid

Speerpunt van de raad in visie en beleid verwoord DALFSEN – De samenleving verandert en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.