jubileumavond de vechtstreek met henk ruiter en hans dorrestijn

  In 1967 werd Vogelvereniging De Vechtstreek opgericht door vogelliefhebbers die bezorgd waren over de achteruitgang van met name de weidevogels. Onder andere Frans van Elburg – er is nog een aandenken aan hem in de vorm van een bankje in het Laar – en Koop Bakker waren de eerste bestuursleden. Na 25 jaar besloot het bestuur, waarvan Leo Oudejans op dat moment voorzitter was, de doelstellingen breder te trekken en de naam bijpassend te wijzigen in Vereniging voor Natuur en Milieu de Vechtstreek. En zo heet de vereniging, weer 25 jaar later, nog steeds.

  Ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum hebben verschillende leden van de Vechtstreek bijdragen geleverd voor een lijvig boekwerk. Jaap van Dort en Dook van Gils hebben daarvan een kleurrijk boek samengesteld, met daarin de geschiedenis van de vereniging, feiten, achtergronden, anekdotes en natuurlijk heel veel door leden gemaakte foto’s van de natuur in Ommen en omgeving.

  Het boek zal worden gepresenteerd tijdens een feestelijke jubileumavond op 22 september in de Carrousel in Ommen. Henk Ruiter heeft de bekende vogelaar, schrijver en cabaretier Hans Dorrestijn gevraagd om er met hem een leuke avond van te maken. Zij treden samen vaker op, vanwege hun gezamenlijke vogelpassie, wat altijd garant staat voor een fantastisch leuke avond. Leden van de Vechtstreek krijgen binnenkort een uitnodiging voor de avond die voor hen gratis toegankelijk is, partners betalen 10 euro. Leden krijgen bovendien na afloop van de voorstelling het boek van maar liefst 150 pagina’s uitgereikt. Het boek zal later in de Ommer boekhandels te koop zijn.

  Leden kunnen zich alvast aanmelden voor de jubileumavond via nvm@hetnet.nl, met daarbij vermeld naam en adres en of ze al dan niet een partner meenemen. Niet-leden die zich voor 20 september aanmelden als lid, hebben op 22 september eveneens gratis toegang en krijgen het boek ook nog eens gratis.

  www.vechtstreeknatuur.nl

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.