Home / jongeren uit dalfsen leveren duizend bierkratten in

jongeren uit dalfsen leveren duizend bierkratten in

Foto: Facebook keet Marshoek

De jongeren uit Dalfsen drie jaar lang hun bierkratten opgespaard en hebben deze uiteindelijk in één keer ingeleverd. Het ging om duizend bierkratten, omgerekend 3.620 euro en 14 cent. 

Keet Marshoek heeft uiteindelijk zelfs het landelijke nieuws gehaald. 

Tegenover RTV Oost vertelde de keet het volgende: “We hadden gewoon geen zin om de kratjes weg te brengen. We hadden er eerst maar een terras voor bij de keet van gemaakt.”

Toen ook de daadwerkelijke zitplekken op het terras in beslag werden genomen door bierkratjes, besloot de vriendengroep toch maar eens rond te bellen met de vraag of ze de kratten ergens kwijt konden. Een paar supermarkten weigerden en ook Heineken zelf zag het ‘niet als zijn taak’ om de kratjes in ontvangst te nemen. 

Maar bij de supermarkt in Dalfsen was het inleveren van de kratjes geen enkel probleem: “Ze waren heel vriendelijk.” En zo arriveerde de groep gisteren met een tractor en een oplegger op de parkeerplaats van de supermarkt.
De kratjes werden netjes gescand en het totaalbedrag aan statiegeld werd overgemaakt op de rekening van de vriendengroep. Wat ze ermee gaan doen? “Dat hebben we nog niet bedacht. We gaan er eerst maar eens een biertje op drinken.”

Lees ook

Stichting ’t Lemels Arfgoed herdenkt de bevrijding

LEMELE – Op 10 april 1945 werden Lemele, Archem en Dalmsholte bevrijd door een eenheid …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.