Home / jonge duif piet harmsen wint openingsvlucht

jonge duif piet harmsen wint openingsvlucht

Vanwege een buienlijn die zaterdagochtend over het land trok werden de duiven pas om 15.00 uur gelost. Piet Harmsen klokte een vroege duif om 16.07 uur. Hiermee was de duif van Harmsen alle concurrenten te snel af. Ook in het rayon, op een deelnemersveld van 3652 duiven, was dit duifje de snelste en maakte van zijn verzorger een supervrolijke, blije duivenmelker.

Opvallend waren ook de prestaties van herintreder Bennie Kosters. Eens met het duivenvirus besmet, kom je daar kennelijk nooit meer van af. Na enkele duifloze jaren verrees vorig jaar, achter zijn woning in woonwijk Dante-Noord, opnieuw een fraai duivenhok. Na een uitstekend broedseizoen kon Kosters, die het verzorgen van postduiven van vader Henk Kosters met de paplepel kreeg ingegoten, zijn jonge kweek inzetten. En met vier duiven bij de eerste tien toont Kosters junior al in de openingsvlucht van het seizoen aan nog altijd over ‘fingerspitzengefühl’ te beschikken, waar het de duivensport betreft. Natuurlijk is het nog te vroeg voor conclusies, maar de rentree is uitermate verrassend en zwanger van beloftes.

De eerste tien van de openingsvlucht voor jonge duiven vanuit De Meern: Piet Harmsen 1 en 7; Gebroeders Ramaker 2, 3 en 4; Bennie Kosters 5, 6, 8 en 10; Gerard Wolters 9.

Lees ook

‘Lenteblommen’ toont aan dat lente niet alleen bij de jeugd hoort

OMMEN – Sinds afgelopen donderdag hangt er een bijzonder schilderij, genaamd ‘De Lenteblommen’ bij Brasserie …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.