Home / internationale wetenschappers strijken neer in dalfsen

internationale wetenschappers strijken neer in dalfsen

Gezien het thema ‘Duurzame dorpen en groene landschappen in de nieuwe verstedelijkte wereld’, is Dalfsen als uitvalsbasis gekozen. Inwoners van de gemeente Dalfsen en andere geïnteresseerden kunnen deze kennisbijeenkomst gratis bijwonen vanaf de publieke tribune.

De internationale kennisbijeenkomst is verdeeld in vier Engelstalige sessies. U mag zelf kiezen welke sessie(s) u bijwoont, u hoeft zich hiervoor niet aan te melden, vol is vol. Tussen de sessies door is er voor inwoners en andere geïnteresseerden ruimte om (informeel) in gesprek te gaan met één of meerdere wetenschappers. Koffie met lekkers staat klaar en na de laatste sessie die eindigt om 17.30 uur, wordt afgesloten met een borrel.

Wanneer? Maandag 28 augustus
Waar? Raadszaal gemeentehuis Dalfsen, Raadhuisstraat 1 in Dalfsen
Tijd? Sessie 1: 8.45 tot 11.00 uur
Sessie 2: 11.15 tot 13.00 uur
Sessie 3: 13.45 tot 15.30 uur
Sessie 4: 15.45 tot 17.30 uur

Inhoud sessies
De eerste sessie gaat over nieuwe perspectieven op duurzame plattelandsontwikkeling. Tijdens deze sessie delen wetenschappers uit Chili, Japan, Frankrijk, Engeland en Nederland hun recente inzichten. Tijdens de tweede sessie spreken wetenschappers uit de Verenigde Staten, Slowakije en Marokko over de resultaten van onderzoeken op het gebied van kansen en risico’s van het landelijke gebied. De derde sessie gaat over de ontwikkelingsverschillen tussen stad en platteland. Hier komen de wetenschappers uit Japan, Italië, Zweden en de Verenigde Staten aan het woord. Tot slot gaat het woord tijdens de vierde sessie naar de onderzoekers uit Roemenië, Zweden, Israël en Oostenrijk. Zij presenteren hun ervaringen en ontwikkelingen op het gebied van leefbaarheid, economie en toerisme van het platteland.

Meer informatie
De groep wetenschappers van The Regional Science Academy komt een aantal keer per jaar bijeen, telkens op een andere locatie in de wereld. Zij delen dan samen kennis over maatschappelijke wereldthema’s. Op www.regionalscienceacademy.org staat meer informatie over de groep.

Lees ook

Verhalendragers komen tot leven

DALFSEN/ZWOLLE – In 2020 bestond de internationale beeldenroute ‘Kunstwegen’ 20 jaar. Dat zou gevierd worden …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.