internationale wetenschappers strijken neer in dalfsen

  Gezien het thema ‘Duurzame dorpen en groene landschappen in de nieuwe verstedelijkte wereld’, is Dalfsen als uitvalsbasis gekozen. Inwoners van de gemeente Dalfsen en andere geïnteresseerden kunnen deze kennisbijeenkomst gratis bijwonen vanaf de publieke tribune.

  De internationale kennisbijeenkomst is verdeeld in vier Engelstalige sessies. U mag zelf kiezen welke sessie(s) u bijwoont, u hoeft zich hiervoor niet aan te melden, vol is vol. Tussen de sessies door is er voor inwoners en andere geïnteresseerden ruimte om (informeel) in gesprek te gaan met één of meerdere wetenschappers. Koffie met lekkers staat klaar en na de laatste sessie die eindigt om 17.30 uur, wordt afgesloten met een borrel.

  Wanneer? Maandag 28 augustus
  Waar? Raadszaal gemeentehuis Dalfsen, Raadhuisstraat 1 in Dalfsen
  Tijd? Sessie 1: 8.45 tot 11.00 uur
  Sessie 2: 11.15 tot 13.00 uur
  Sessie 3: 13.45 tot 15.30 uur
  Sessie 4: 15.45 tot 17.30 uur

  Inhoud sessies
  De eerste sessie gaat over nieuwe perspectieven op duurzame plattelandsontwikkeling. Tijdens deze sessie delen wetenschappers uit Chili, Japan, Frankrijk, Engeland en Nederland hun recente inzichten. Tijdens de tweede sessie spreken wetenschappers uit de Verenigde Staten, Slowakije en Marokko over de resultaten van onderzoeken op het gebied van kansen en risico’s van het landelijke gebied. De derde sessie gaat over de ontwikkelingsverschillen tussen stad en platteland. Hier komen de wetenschappers uit Japan, Italië, Zweden en de Verenigde Staten aan het woord. Tot slot gaat het woord tijdens de vierde sessie naar de onderzoekers uit Roemenië, Zweden, Israël en Oostenrijk. Zij presenteren hun ervaringen en ontwikkelingen op het gebied van leefbaarheid, economie en toerisme van het platteland.

  Meer informatie
  De groep wetenschappers van The Regional Science Academy komt een aantal keer per jaar bijeen, telkens op een andere locatie in de wereld. Zij delen dan samen kennis over maatschappelijke wereldthema’s. Op www.regionalscienceacademy.org staat meer informatie over de groep.

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.