historische vechtezomp wordt te water gelaten

  De historische Vechtezomp is maarliefst 12,30 meter lang, 2,70 meter breed en weegt 5,5 ton. Hij wordt om 15.00 uur in Gramsbergen in een dieplader getakeld en komt dan over de weg naar Ommen. Het wordt, net als voor de allereerste vaart van de zomp op 2 april, weer een waar huzarenstukje om de zomp veilig in de Vecht te laten zakken.

  Het te water laten van de prachtig gerestaureerde Vechtezomp vormt de opmaat naar het driedaagse Festival op de Vecht met op donderdagavond een Hollands Glorie Concert met o.a. Django Wagner en Martijn Kolkman Q Music DJ van Het Foute Uur. De zomp wordt gebruikt voor de speciale rondvaarten tijdens de Festival op de Vecht Watermarkt, die zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur gehouden wordt op de Vechtbrug. De rondvaarten zijn gratis en een gids zal tijdens de vaarten veel informatie geven over de Vecht, het landschap en de natuur in en rond het water.

  Daarnaast zal de zomp gebruikt worden tijdens het grootse Vecht Concert op zaterdagavond 26 augustus. Dan maakt hij, samen met nog veel meer grote en kleinere bootjes, deel uit van de sfeervolle entourage rond het drijvende podium vanwaar muziek op zal klinken van o.a. Niels Geusebroek, Matangi, de soulshow I’m a Soulman, Edith Piaf en Simon & Garfunkel.

  Het hele festival wordt, net als de spectaculaire tewaterlating van de zomp, weer een unieke belevenis. Kom dus kijken naar het spektakel aan de Vecht!

  Kijk voor meer informatie over het festival op www.festivalopdevecht.nl.

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.