hanzup in dalfsen nieuw en bijzonder

    Tijdens deze bijeenkomst strijden vier groepen inwoners voor het beste idee. Het zijn in dit geval niet de beleidsmakers en politici die aan het woord komen, maar inwoners zelf. Omdat er sprake is van een wedstrijd, kan het aanwezige publiek op 7 september zijn/haar stem laten horen voor het beste idee. Zo ontstaat er een levendige dynamiek tussen de vernieuwende denkers en de publieksjury.

    Waardevolle suggesties
    Alle suggesties en ideeën die voorbijkomen zijn waardevol. Inwoners en betrokken organisaties worden zo gehoord en zijn in staat inbreng te hebben, maar het is uiteindelijk aan de politiek om te bepalen of zij iets met de suggesties doen in hun verkiezingsprogramma.

    “Wil je de inwoners betrekken bij het beleid van de gemeente, dan moet je deze betrokkenheid organiseren! Natuurlijk geldt aan het eind van de dag wel dat de politiek bepaalt”, zegt Peter Vader, die de HanZup voor de gemeente begeleidt.

    Hoe de vernieuwende aanpak eruit komt te zien, wordt op donderdag 7 september aan het einde van de bijeenkomst duidelijk, zo spannend zal het zijn. Iedereen, van jong tot oud, is vrij om mee te doen, daarom is iedereen welkom in ’t Witte Peerd in Nieuwleusen. De bijeenkomst begint om 19:00 uur.