Home / festival op de vecht drie dagen plezier voor iedereen

festival op de vecht drie dagen plezier voor iedereen

 Het is voor de vierde keer dat Festival op de Vecht in deze vorm wordt gehouden. In 2011 was de eerste editie van het festival, dat om de twee jaar plaatsvindt. “We zouden het best wel vaker willen, maar dit is net te doen. Er gaat heel veel tijd en energie inzitten om alles weer voor elkaar te krijgen”, laat Joke van Davenhorst weten. “Het belangrijkste is, dat we een leuk programma hebben, met voor elk wat wils. Daarom hebben we dit jaar op donderdag een avond met Nederlandstalige muziek, Hollands Glorie. Spannend voor ons, want zo’n avond hebben we nog niet eerder georganiseerd, maar gezien de populariteit van het Hollandse Lied en de artiesten die we hebben kunnen boeken, onder andere Django Wagner en smartlappenkoor Met Hart en Smart, hebben we er alle vertrouwen in.” Aline vult aan: “Het wordt echt een ‘foute’ avond, maar dan in de positieve zin van het woord, met meezingers en meedeiners en een Q Music-afterparty met het Foute Uur. Op de landelijke radio wordt reclame voor ons festival gemaakt.”

Wat elk jaar weer een groot succes blijkt, is de jeugdmusical op vrijdag, die in samenwerking met de Beerze Bulten tot stand komt. Joke: “Het is echt fantastisch wat ze daar in één middag tot stand brengen. Zo’n 80 tot 100 kinderen oefenen een hele dag op die musical en zijn zó enthousiast. Het is echt talentontwikkeling en ze ontdekken hoe leuk het is om ‘s avonds als een echte ster op het podium te staan.” Joke en Aline beiden: “Ja, je smelt helemaal hoor, en de ouders, opa’s en oma’s ook natuurlijk, als ze al die opgetogen koppies zien.” Na de musical is er een optreden van de Big Band van het Vechtdal College.

Zaterdag is de laatste dag van het festival. “Voorgaande jaren hadden we de afsluiting op zondag, terwijl de avond ervoor altijd het hoogtepunt van het festival was. Nu sluiten we af op het hoogtepunt, dat lijkt ons beter”, verklaart Aline. “We hebben die avond echt extreem goede muziek met Matangi en harpiste Regina Ederveen, Niels Geuzebroek, muziek van Edith Piaf en Simon & Garfunkel en een swingende soulshow van I’m a Soulman. Zoals we al zeiden: voor elk wat wils,” zegt Joke. “En als klap op de vuurpijl hebben we natuurlijk de grandioze afterparty.”

De Vechtzomp uit Gramsbergen komt ook naar Ommen. Aline: “O ja, dat wordt best spectaculair om te zien. Die wordt donderdag op een dieplader hierheen gebracht en dan met een kraan te water gelaten, waarschijnlijk eind van de ochtend/begin van de middag. We kunnen nog wel wat meer boten en bootjes gebruiken trouwens. Mensen kunnen zich aanmelden daarvoor of als vrijwilliger voor hand- en spandiensten via contact@festivalopdevecht.nl.” Kaarten, vanaf 5 euro, zijn te bestellen via de website, maar ook aan de kassa’s.

www.festivalopdevecht.nl 

Lees ook

Het Boek van de Week

‘De rechtvaardigen’ van Jan Brokken Jan Zwartendijk is na een aantal omzwervingen in 1938 in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.