Home / een noodlottig motorongeval gaf johan smith een nieuwe passie in zijn leven

een noodlottig motorongeval gaf johan smith een nieuwe passie in zijn leven

“In 2011 ben ik op mijn motor aangereden door een auto, waarvan de inzittenden onder invloed waren van GHB.” vertelt de 41-jarige Johan Smith. “Mijn hele linkerarm is verlamd en ik ben mijn linker onderbeen verloren. Twee weken heb ik in het ziekenhuis gelegen en daarna nog een half jaar in het revalidatiecentrum De Vogellanden in Zwolle. Hier ben ik in contact gekomen met de sport zwemmen.”

“Tijdens het zwemmen zit mijn linkerarm in een brace en heb ik een flipper aan mijn rechtervoet. Hierdoor compenseer ik dat ik met 1 arm en 1 been zwem. Afgelopen periode heb ik mijzelf steeds verbeterd. Ik ben er trots op dat ik ondanks mijn beperking 40 tot 50 baantjes in 45 minuten zwem!” zegt Johan enthousiast. “Ik er veel plezier in en ik kom nu op plekken waar ik anders nooit zou komen. Ik geef op scholen en andere plekken presentaties over mijn verhaal. Dit is echt mijn ding!”

Iedereen-Actief-Dag!
Zwemmen is een sport voor iedereen. Met of zonder een beperking. Ook eens proberen? Of een andere sport, bijvoorbeeld zitvolleybal? Zet vast in de agenda: zaterdag 16 september, 14.00 uur naar de Iedereen-Actief-Dag! op de Sportboulevard in Hardenberg. Ontdek en doe mee!

Meer informatie
‘Iedereen Actief!’ is de naam van het programma dat aangepast sporten onder de aandacht brengt in Overijssel. Onder het motto ‘Ontdek en doe mee!’ legt ‘Iedereen Actief’ duurzame verbindingen tussen aanbieders (professionals en vrijwilligers) en gebruikers (sporters en organisaties).

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Regiocoach Aangepast Sporten: Ruth Buitenhuis, 0523 – 26 74 78, r.buitenhuis@destuw.nl of kijk op www.iedereenactief.nl.

Foto: Johan Smith

Lees ook

Leon Stolte neemt zesde en zevende plaats mee uit Duitsland

NIEUWLEUSEN – Aan de twee races in het Duitse Oschersleben om het IDC Supersport 600 …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.