Home / echtpaar penne wies viert zestigjarig huwelijksfeest

echtpaar penne wies viert zestigjarig huwelijksfeest

Otto was bijzonder actief in het Dalfser sport- verenigingsleven. Hij speelde jaren voetbal, volleybal en handbal bij sv. Dalfsen. Ook als bestuurder was hij actief bij deze vereniging en ook zat hij vele jaren op de stoel als scheidsrechter bij volleybalwedstrijden. 45 Jaar was hij actief als lid van de plaatselijke EHBO.

Coby werd geboren in Leiden. Na de lagere- en huishoudschool werkte zij hoofdzakelijk thuis om haar zieke moeder te helpen. Toen zij in Dalfsen kwam wonen en de kinderen de deur uit waren, pakte zij diverse dingen op. Zij werkte enkele jaren bij de gezinsverzorging en ook als coupeuse op de plaatselijke badpakkenfabriek. Bij bloemist Goutbeek mocht zij graag met bloemen werken. Daarom volgde zij een cursus bloemschikken en behaalde het vakdiploma. Coby gaf regelmatig demonstraties in het bloemschikken. De schilderijen aan de wand in hun woonkamer verraden ook dat Coby graag en mooi kan schilderen. De stichting Humanitas waar zij oprichter van is, draagt zij een warm hart toe. Coby is 84 jaar en om een beetje fit te blijven, gaat zij eens per week naar de gym bij Balans.

Helaas werd Otto kort na zijn pensionering voor de eerste keer op 56-jarige leeftijd getroffen door een hersenbloeding en dat herhaalde zich daarna nog een aantal keren. Omdat het lopen niet meer ging en ook de spraak steeds moeilijker werd, was vier jaar geleden thuis blijven wonen voor het echtpaar geen optie meer. Beide verhuisden noodgedwongen naar woonzorgcentrum Rosengaerde in Dalfsen. Daar krijgt Otto volledige verzorging. Otto gaat met veel plezier twee maal per week naar de dagopvang. “Vermeld maar dat wij erg blij zijn met de goede verzorging hier in Rosengaerde,” zegt Coby. Afgelopen maandag kwam locoburgemeester Klaas Agricola op bezoek om het diamanten echtpaar te feliciteren. Met de naaste buren werd koffie en gebak genuttigd en s ’middags vierde het echtpaar samen met hun twee dochters en drie kleinkinderen en de bewoners van woonzorgcentrum Rosengaerde in de grote zaal een klein feestje.

Lees ook

Boerenmarkt Vilsteren

VILSTEREN – op zaterdag 18 september tussen 11.00 en 16.00 uur is er weer een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.