Home / echtpaar hengeveld van berkum uit nieuwleusen viert zestigjarig huwelijk

echtpaar hengeveld van berkum uit nieuwleusen viert zestigjarig huwelijk

Lambert (86) werd geboren in Berkum, gemeente Zwollerkerspel. Na de lagere school en enkele landbouwcursussen te hebben gevolgd, werkte hij vele jaren en op diverse plekken in de zuivel. Ruim tien jaar op de melkfabriek in Zwolle, als laatste in de functie van laborant, daarna was hij drie jaar bedrijfscontroleur in Staphorst.

In 1961 vertrok het gezin naar Noordwijk, een klein dorpje in de gemeente Marum in Groningen. Nadat deze fabriek moest sluiten, werkte Lambert vervolgens enkele jaren in Schoonrewoerd en daarna vier jaar in Leersum (Utrecht). Na deze onrustige, maar toch ook wel mooie periode in de zuivel, liet hij zich omscholen tot automonteur en werkte hij ruim 21 jaar bij Scania in Zwolle. Op zestigjarige leeftijd kon hij met de VUT. Als hobby mag Lambert graag met hout werken. Niet alleen voor zijn houtkachel, maar ook maakte hij veel vogelkastjes. Als basis wordt een theepotje gebruikt.

Gé van Berkum werd geboren in de Kievitshaar (Balkbrug). Na de lagere en enkele jaren huishoudschool moest zij thuis werken in verband met de ziekte van haar moeder. Daarnaast werkte zij nog bij enkele gezinnen in Zwolle. De Historische Vereniging Ni’jleusen van vrogger, ligt haar aan het hart. Zij is één van de oprichters, was 23 jaar bestuurslid en is erelid van deze vereniging. Nog steeds iedere maandag is zij daar actief. Dan sorteert en bekijkt zij foto’s die geschikt zijn voor het archief. Ook zat zij vele jaren in de redactie van het kwartaalblad Ni’jleusen van vrogger. Ook de genologie heeft haar grote interesse. Zo heeft zij haar eigen familie in kaart gebracht en ging daarbij terug tot de jaren 1600.

Het diamanten echtpaar mocht graag naar hun stacaravan gaan. Vele jaren aan de Moesel en nu in Uelzen, vlak over de grens. Het echtpaar kreeg vier kinderen (twee jongens en twee meisjes). Zij hebben negen kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen. “Wij hebben veel lief ervaren, maar ook het leed is ons niet bespaard gebleven”, zeggen beide. “Een aantal jaren geleden is één van onze zoons vrij plotsteling overleden en één van onze dochters kreeg ook gezondheidsproblemen en dat grijpt er wel in. Afgelopen zondag werd het huwelijksfeest in hele kleine kring gevierd en in september houden we met de gehele familie een soort ‘gedenkavond’.”

Namens de gemeente Dalfsen kwam wethouder Ruud van Leeuwen het echtpaar feliciteren.

Lees ook

De 40 dagentijd op weg naar Pasen

OMMEN – De interkerkelijke werkgroep rondom Pasen heeft gedurende zes weken, zes thema’s bedacht met …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.