dwangsom dreigt voor social care nieuwleusen als zorg niet snel verbetert

  Dat meldt RTV Oost.

  Social Care levert zorg aan verstandelijk gehandicapten en psychiatrische patiënten. Het gaat om ambulante woonbegeleiding, 24-uurs zorg, dagbesteding en individuele zorg.

  Tekortkomingen
  In mei gaf de IGZ na een bezoek aan de zorginstelling al aan dat de zorg verbeterd moest worden. Er was onder meer geen 24-uurszorg die past bij de behoefte van de cliënten. Ook was er sprake van incomplete cliëntendossiers en onvoldoende geschoold personeel voor de doelgroep. Social Care kreeg twee maanden de tijd om de tekortkomingen te herstellen.

  Vorige week meldde IGZ dat een cliëntenstop werd opgelegd, omdat Social Care onvoldoende werk maakte van het doorvoeren van verbeteringen. Nu de twee maanden voorbij zijn, dreigt IGZ met een dwangsom.

  De zorginstelling krijgt twee weken de tijd om aan de opdracht van IGZ te voldoen. Gebeurt dat niet, dan moet de instelling per week een dwangsom van vijfduizend euro betalen, zo lang de problemen niet zijn opgelost. De dwangsom kan oplopen tot een maximum van vijftigduizend euro.

  Cliëntenraad: maatregel op basis van onwaarheden
  De cliëntenraad liet eerder deze week weten het absoluut niet eens te zijn met de conclusies van IGZ. Volgens de raad worden de problemen veroorzaakt door een paar ex-medewerkers van Social Care. Zij zouden de zorginstelling in een kwaad daglicht willen stellen door valse berichten naar de IGZ te sturen.

  Als motief wordt onder meer jaloezie genoemd. Mogelijk gaat het volgens de cliëntenraad ook om wraak van iemand die zijn baan is kwijtgeraakt.

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.