Home / dertigste editie plinq loopfestijn in dalfsen

dertigste editie plinq loopfestijn in dalfsen

Om 15.00 uur worden de allerkleinsten weggeschoten voor de Kidsrun, bedoeld voor kinderen van vier tot en met negen jaar. Wanneer deze spruiten de finish hebben bereikt, is het tijd voor de gevorderde atleten. Deze atleten staan dan klaar voor de 2,5 en de 5 km. De laatste jaren komen steeds meer atleten terug om hun tijd scherper te stellen, het zijn afstanden om een mooie tijd neer te zetten. Het zijn ook mooie afstanden voor andere sporters om te kijken hoe het met de conditie is, zo doet de voltallige selectie van de handbaldames uit Dalfsen met de 5 kilometer mee.

Om 16.30 uur is het dan tijd voor de atleten die vele trainingsuren maken om hier goed voor de dag te komen. Zij gaan de 10 km en de halve marathon hardlopend zo snel mogelijk volbrengen. Masterspeaker Henk Borgmeijer zal nagenoeg alle atleten met zijn kennis en enthousiasme over de finishlijn becommentariëren. De eerste Dalfsenaren begeleidt hij zeker naar de finish met zijn welbekende stemgeluid, voor de drie snelste bij de dames en heren op de 21,25 kilometer is er het Wijnberger Pak en Casual podium. Voor alle andere afstanden is er uiteraard ook een pracht podium.

Stichting promotie Dalfsen heeft besloten om de organisatie ook financieel te ondersteunen, daar zij de gemeente duidelijk op de kaart heeft gezet de afgelopen 30 jaar en zich inzet voor de breedtesport. Omdat deze editie het zesde lustrum is, krijgen alle atleten, behalve de kinderen (zij krijgen een medaille), een shirt van de organisatie als herinnering aan het dertigste PLINQ-Loopfestijn.

Elk jaar gaat er een deel van het inschrijfgeld naar een goed doel, dit jaar is het goede doel Team Dalfsen. Team Dalfsen is een wieler- en wandelaarsteam dat zich inzet tegen de ziekte ALS. Deze ziekte willen zij de wereld uit helpen door geld in te zamelen met sponsor-evenementen. Ook kan er een vrijwillige bijdrage op de site van het Loopfestijn gestort worden. Inschrijven is nog mogelijk en kan via http://loopfestijn-dalfsen.nl. Wie zich op wil geven als verkeersregelaar kan een mail sturen naar info@loopfestijn.nl.

Lees ook

Expositie van Janny de Groot in de Mozaïek

LEMELERVELD – In kulturhus de Mozaïek in Lemelerveld is momenteel een expositie te zien van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.