de bibliotheek en taalpunt in actie tijdens week van de alfabetisering

  High tea in de Bibliotheek
  Op donderdag 7 september wordt in de Bibliotheek in Ommen een high tea georganiseerd. Tijdens de high tea, van 16.00 – 17.30 uur, wordt aandacht geschonken aan het belang van taalverwerving en de bestrijding van laaggeletterdheid. Wethouder Ko Scheele zal diverse aspecten van dit onderwerp toelichten door betrokkenen hierover te bevragen.

  Meer weten over of vragen over laaggeletterdheid?
  Tijdens de high tea is de Taalpunt-coördinator Trees Ex aanwezig voor het beantwoorden van vragen over het Taalpunt. Trees traint de vrijwilligers-taalcoaches en koppelt de coaches aan de cursisten met een taalvraag.

  Boekstart en VoorleesExpress weer van start
  Half september begint het Boekstartcafé van de Bibliotheek Ommen aan het nieuwe seizoen. Vanaf 13 september is er elke drie weken een activiteit waar kinderen van 0 – 4 jaar en hun ouders aan deel kunnen nemen. Boekstartcafé is een onderdeel van Boekstart, een landelijk programma dat het voorlezen aan jonge kinderen wil bevorderen. Boekstartcafé Ommen speelt daarop in en wil ouders daarnaast graag laten zien dat bij alle dagelijkse dingen die een ouder met een kind doet, taal ingezet kan worden.

  De VoorleesExpress stimuleert de taalontwikkeling van kinderen en verrijkt de taalomgeving thuis. Twintig weken lang komt een vrijwillige voorlezer thuis bij een gezin met kinderen van 2 tot en met 8 jaar. Het gaat hierbij om kinderen die moeite hebben met taal.

  Week van de Alfabetisering en de high tea
  De high tea in deze week is een samenwerkingsproject van de Werkgroep Laaggeletterdheid Ommen, het Taalpunt Ommen en de Bibliotheek Ommen. Meer informatie of aanmelding via info@bibliotheekommen.nl.

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.