Home / de 287 van duivenmelker bennie koster wint opnieuw

de 287 van duivenmelker bennie koster wint opnieuw

De 287 van Bennie Kosters was binnen een uur thuis en werd opnieuw winnaar van het concours

De jonge kweek werd vervoerd naar de Gelderse plaats Wijchen, hemelsbreed gelegen op 90 kilometer van Ommen. Door een buienlijn op de vlieglijn werd gewacht met lossen tot 11.00 uur. De 287 van Kosters werd om 11.58 uur als eerste geregistreerd. Het winnende duifje behaalde een gemiddelde snelheid van 93 kilometer per uur.

Dat de 287, door wiens aderen alle bewezen, goede bloedlijnen van topmelker Gerard Wolters vloeien, een belofte voor de toekomst is moge zo helder zijn als bronwater. Kosters heeft goud in zijn hok zitten. Het duifje verdient het vernoemd te worden naar sprintkanon Dafne Schippers, dat spreekt toch meer tot de verbeelding dan de 287. Hoe dan ook, het jonge duivinnetje behaalde op 5 augustus op De Meern een vijfde plaats, pakte op Deurne haar eerste overwinning en nu op Wijchen de tweede triomf in successie.

De eerste tien van de wedvlucht Wijchen: Bennie Kosters 1; Gebroeders Ramaker 2, 5 en 6; Henk Haverkort 3; Jan van der Veen 4; Henk Leffers 7; Gerard Wolters 8; Gerrit van Elburg 9 en Hennie Wolters 10.

 

Lees ook

Gemeenteraad Dalfsen neemt besluit over zoekgebied Dalfserveld-West

Strenge voorwaarden voor opwekken duurzame energie DALFSEN – Na uitgebreid onderzoek is Dalfserveld-West het meest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.