Home / cda statenlid over ongeoorloofde gaswinning nam in hardenberg deze vos verliest zijn streken nooit

cda statenlid over ongeoorloofde gaswinning nam in hardenberg deze vos verliest zijn streken nooit

Dat meldt RTV Oost.

Staatstoezicht op de Mijnen (SodM) meldt dat tijdens een controle van de productiecijfers van de winning is gebleken dat er in Hardenberg dertig procent meer gas was gewonnen dan toegestaan. De NAM moet binnen vierentwintig uur stoppen met de winning, eist het SodM.

“Het is toch te gek dat een bedrijf als de NAM niet lijkt te leren”, zegt Rutten. Vorig jaar was Rutten al bang dat, toen de gaswinning in Groningen naar beneden werd geschroefd, de winning ergens anders omhoog zou gaan. Bijvoorbeeld in Hardenberg dus. Maar ook in Monster en Maasdijk was de winning respectievelijk 47 en 317 procent meer dan mocht.

De Statenfractie van het CDA bereidt vandaag vragen voor de gedeputeerde voor. Daarvoor wordt ook contact gezocht met andere fracties, zoals GroenLinks. “Ik wil in elk geval weten hoe het zover heeft kunnen komen en hoe we dit in de toekomst in de gaten gaan houden.”

Lees ook

Vechtdal Wonen en Vitaal Vechtdal bundelen de krachten

OMMEN – Woningstichting Vechtdal Wonen sluit zich aan bij Vitaal Vechtdal. Vitaal Vechtdal is een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.