Home / burgemeester verkerk opent kunstroute ommen

burgemeester verkerk opent kunstroute ommen

Tom Lucassen, voorzitter van Stichting Vechtdalkunsten, prees in zijn inleiding de werkgroep Kunstroute voor de megaklus, die zij verricht heeft. Meer dan veertig kunstenaars lietten op zeventien kunstpunten hun werk zien. Alle disciplines komen in de route voor: schilderen, beeldhouwen, glastechniek, keramiek, vilt, rvs, sieraden, houtsnijkunst, maar ook zangkunst.

Waarnemend burgemeester, de heer Bas Verkerk, stak de loftrompet over de vele activiteiten van Stichting Vechtdalkunsten. In zijn openingstoespraak wees hij nadrukkelijk op de economische functie, die kunst heeft voor horeca en overige bedrijven. Kunst verlengt en verbreedt het seizoen en spreekt een extra doelgroep aan. Juist voor Ommen is het surplus door kunst van groot belang.

Lees ook

Het Boek van de Week

‘De moord op Windsor Castle’ van S.J. Bennett Het is in juni een drukke tijd …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.