Home / boek van de week het zwarte goud

boek van de week het zwarte goud

De twintigjarige Nathan Holloway woont met zijn ouders en jongere zus en broer op een boerderij. Zijn hartelijke vader is een goede boer, zijn verzuurde, bittere moeder heeft weinig oog voor hem. Al haar aandacht gaat naar de jongere kinderen van wie ze torenhoge verwachtingen heeft. Wat Nathan niet weet is dat zijn vader niet zijn biologische vader is, zijn moeder was al een paar maanden zwanger van een andere man toen zijn vader met haar trouwde. Bovendien is er nog een tweelingzusje dat met de geboorte weggegeven is. Het zijn goed bewaarde geheimen waar nooit over gesproken wordt.

Vreemdeling
Dat verandert als op een dag een vreemdeling zich meldt op de boerderij. Hij beweert Nathans vader te zijn, Trevor Waverling wil Nathan meenemen om hem een toekomst te geven in zijn bedrijf dat olieboringen verricht. Maar Nathan wil niet, hij is veeboer in hart en nieren, niets kan hem scheiden van zijn geliefde grond. De kille waarheid dat zijn moeder de boerderij wil verkopen en de opbrengst ten goede zal komen aan zijn broer en zus, dat hij dus kan fluiten naar zijn centen, samen met het advies van zijn vader om de wereld te gaan verkennen, doet hem toch anders besluiten. Hij vertrekt van de ranch op zoek naar zichzelf, naar zijn afkomst en uiteindelijk naar zijn tweelingzus.

Familiedrama
‘Het zwarte goud’ is naast een rijke familiesaga vooral ook een roman waarin de geschiedenis en de ontwikkeling van Texas centraal staat. Grote veeboeren, de olie-industrie en archeologisch vondsten zijn de historische achtergrond van het familiedrama waarin foute beslissingen en goede bedoelingen van de hoofdpersonen een cruciale rol spelen. Een web van geheimen dat langzaam maar zeker wordt ontrafeld, een boek om in één adem uit te lezen.

Het boek ‘Het zwarte goud’ is aanwezig in Bibliotheek Ommen. Door naar de catalogus te gaan en daar de titel van het boek in te typen kan het boek gereserveerd worden. Daarvoor dient men wel lid te zijn van de bibliotheek. Bel voor meer informatie: 0529-452158 of ga naar www.bibliotheekommen.nl

Benieuwd naar meer boeken in de rubriek Boek van de Week? Ga dan naar http://www.boekvandeweek.blogspot.com/

Lees ook

Felicitaties voor diamanten echtpaar Stad – Jansen

BEERZERVELD – Burgemeester Hans Vroomen heeft het echtpaar Stad – Jansen op 28 april gefeliciteerd …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.