boek van de week een bijzonder jaar

  Brett Bohlinger is al verdrietig om de dood van haar moeder als ze vervolgens de grootste schok van haar leven krijgt. Bij het voorlezen van het testament blijkt dat Brett in tegenstelling tot haar twee oudere broers niets uit de nalatenschap krijgt. Althans voorlopig, Brett moet namelijk eerst de bucketlist die ze als tiener ooit gemaakt heeft afwerken. Voor de tien opdrachten die ze als puber in een boze bui op een lijstje gezet heeft krijgt ze een jaar de tijd. Een paard kopen, verliefd worden, een kind krijgen, het weer goed maken met haar schoolvriendin, op goede voet komen met haar vader, het lijkt schier onmogelijk. En als klap op de vuurpijl blijkt dat niet Brett maar haar schoonzus de leiding krijgt van het cosmeticaconcern dat moeder Bohlinger van de grond af heeft opgebouwd. Shock, wanhoop, woede en verdriet strijden om voorrang als ze de bijeenkomst bij de notaris verlaat.

  Deadline
  Gelukkig heeft Brett haar vriend Andrew, hij zal haar ongetwijfeld bijstaan. En haar baan geeft haar ook vastigheid. Van narigheid blijft Brett eerst een paar dagen in bed. Haar vriend durft ze aanvankelijk niets te vertellen over het fiasco van het testament, hij waant zich al rijk met Bretts erfenis. Als ze zichzelf weer wat bij elkaar geraapt heeft meldt ze zich toch maar bij haar schoonzus op kantoor. En daar wacht haar weer een onaangename verrassing, ze is ontslagen. Hoe heeft haar moeder van wie ze zoveel hield haar zo kunnen vernederen! Van pure ellende begint Brett daarom maar aan haar lijstje. Zal ze de deadline halen? Houdt haar relatie stand met zoveel tegenslag? Had haar moeder toch gelijk dat ze moet veranderen en haar veilige bestaan op moet geven? Een veelbewogen en bijzonder jaar breekt aan voor Brett.

  Romantiek
  ‘Een bijzonder jaar’ was de debuutroman van de Amerikaanse Lori Nielsen Spielman. Inmiddels zijn er twee andere boeken van haar in vertaling verschenen, ‘Vergeef me’ en ‘Hou me vast’. ‘Een bijzonder jaar’ is niet alleen maar een fijn romantisch boek, thema en verhaallijn geven een extra twist aan dit vlot geschreven en bijzonder prettig te lezen verhaal.

  Het boek ‘Een bijzonder jaar’ is aanwezig in Bibliotheek Ommen. Door naar de catalogus te gaan en daar de titel van het boek in te typen kan het boek gereserveerd worden. Daarvoor dient men wel lid te zijn van de bibliotheek. Bel voor meer informatie: 0529-452158 of ga naar www.bibliotheekommen.nl

  Benieuwd naar meer boeken in de rubriek Boek van de Week ga dan naar http://www.boekvandeweek.blogspot.com.

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.