Home / archeologisch onderzoek in dalfsen trekt deelnemers uit heel nederland

archeologisch onderzoek in dalfsen trekt deelnemers uit heel nederland

De interesse is groot; al meer dan 220 enthousiaste deelnemers hebben zich aangemeld en nemen tot 9 september schep en troffel ter hand. Maandagochtend is het officiële moment, dan starten de archeologen samen met de eerste groep deelnemers aan de opgravingen.

Veel belangstelling voor de opgravingen
Het publiek is enthousiast en pakt de kans om onder begeleiding van de professionele archeologen van ADC ArcheoProjecten te graven naar de Schat van Dalfsen. Binnen twee weken hebben ruim 220 mensen van alle leeftijden en uit heel Nederland zich opgegeven. De motivatie om mee te doen verschilt. Zo zijn er archeologiestudenten die ervaring op willen doen, maar ook Schatgravers die een keer een ‘echte’ opgraving willen meemaken.

Niek de Ruiter (10 jaar) heeft zin om zijn handen vies te maken; “Ik ben al drie jaar aan het verzamelen, van pijlpunten tot sleutels en fossielen. Het lijkt me superleuk om eens echt te graven op zo’n plek waar je oude spullen kan vinden. Ik wil graag archeoloog worden.’’ De komende twee weken zijn er nog een aantal plekken beschikbaar, aanmelden kan via www.schatvandalfsen.nl. Op deze site zijn de opgravingen ook live te volgen via de webcam.

Pottenkijkers gezocht
Mensen die niet meezoeken naar de Schat van Dalfsen, maar wel benieuwd zijn naar het archeologische onderzoek zijn welkom om een kijkje te nemen; Pottenkijkers kunnen van 14 augustus tot en met 9 september de hele dag de archeologen aan het werk zien op locatie en via de website. Op 9 september wordt er een speciale publieksdag georganiseerd met een gevarieerd programma.

Documentaire ‘Zoals Wij’
Op 16 t/m 18 augustus, 21 t/m 25 augustus en 28 augustus t/m 1 september is in de Stoomfabriek in Dalfsen om 14.00 uur de documentaire ‘Zoals Wij’ te zien. In deze gratis toegankelijke voorstelling worden de resultaten van de opgravingen uit 2015 getoond en wordt een uniek beeld geschetst van de oorspronkelijke bewoners van Dalfsen, haar gewoonten en gebruiken.

Lees ook

Leerlingen De Polhaar lopen alternatieve wandeldriedaagse

DALFSEN – De oudervereniging van De Polhaar liet zich niet ontmoedigen door de afgelasting van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.