Home / ambachtelijke vechtdal brouwerij gaat graan dorsen op bellingeweer

ambachtelijke vechtdal brouwerij gaat graan dorsen op bellingeweer

Vanwege het (hopelijk) mooie weer is besloten dit aanstaande vrijdagavond te dorsen. Iedereen die geïnteresseerd is in deze oude ambacht kan komen kijken op de Bellingeweer (tegenover de Ambachtelijke Vechtdal Brouwerij) in Dalfsen.

Hier zal Dorsvereniging Sterrebos uit Dalfsen/Hoonhorst met een antieke dorsmachine uit 1960 de korrel van de aren scheiden. Ze beginnen rond 18:30. De tarwe welke vrij komt wordt komend jaar verwerkt in de bieren van de Ambachtelijke Vechtdal Brouwerij.

Lees ook

Aantal koeien in de wei blijft stijgen

REGIO – Het aantal koeien in de wei blijft stijgen, zo blijkt uit de meest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.