Home / ziekenhuis in hardenberg en zilveren kruis sluiten meerjarencontract voor de toekomst

ziekenhuis in hardenberg en zilveren kruis sluiten meerjarencontract voor de toekomst

Met nieuwe (technologische) ontwikkelingen kan de zorg steeds vaker in de eigen omgeving van de patiënt worden verleend. In het inkoopbeleid van Zilveren Kruis wordt nadrukkelijk ingezet op deze transitie. Voor het ziekenhuis betekent dit dat er andere eisen worden gesteld aan de organisatie en het gebouw. Om het Röpcke-Zweers Ziekenhuis in staat te stellen met de gewijzigde zorgvraag mee te veranderen is met Zilveren Kruis een meerjarencontract gesloten dat deze transitie mogelijk maakt en ondersteunt. Het ziekenhuis en de verzekeraar hebben de afgelopen 15 maanden intensief samengewerkt om deze gezamenlijke doelen te realiseren. Dit past bij de wens van Zilveren Kruis om de contractering eerder in het jaar af te ronden.

Samenwerking met huisartsen en praktijkondersteuners
Henri Janssen, voorzitter Raad van Bestuur van de Saxenburgh Groep: “Door de zorg beter in te richten, zoals bijvoorbeeld met het nieuwe zorgcentrum in Coevorden, kunnen mensen langer en zelfstandiger in hun eigen omgeving functioneren. Natuurlijk doen we dat samen met huisartsen en hun praktijkondersteuners. Door uitbreiding van zorg op afstand worden onnodige opnames voorkomen. Er kan eerder worden ingegrepen en bijgestuurd.”

Leonore de Bakker, regiomanager bij Zilveren Kruis: “Steeds vaker is zorg ook thuis mogelijk.”
Uit onderzoeken blijkt dat veel mensen dit ook fijner vinden. Ik ben ontzettend blij dat het Röpcke Zweers Ziekenhuis die ontwikkeling samen met ons oppakt. We hebben samen een maatschappelijk vraagstuk rond het toegankelijk en betaalbaar houden van de zorg. De zorgvraag in de regio verandert en dat vraagt vernieuwing. Daarmee voorkomen we overvolle wachtkamers door een groeiend aantal chronisch zieken en ouderen.”

Zilveren Kruis stelt in de nieuwe afspraak middelen beschikbaar die deze zorgverplaatsing mogelijk maakt. ‘’We willen het ziekenhuis ondersteunen in de transitie om de beste zorg op de juiste plek door de juiste zorgverlener te organiseren.’’

Lees ook

Tweede ronde beoogde maatregelen geluidhinder bekend

REGIO – Rijkswaterstaat vermindert in het Meerjarenprogramma Geluidsanering (MJPG) de geluidhinder van rijkswegen bij woningen. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.