Home / weer volop oudhollandse markten in lemele

weer volop oudhollandse markten in lemele

Ambachtslieden in klederdracht laten oude tijden herleven. Denk aan houtsnijden, touwdraaien, midwinterhoorn maken, weven, wolknopen, spinnen, klompen maken, stoelen matten, manden vlechten, knipmutsen en glas in lood. Verenigingen en goede doelen proberen met activiteiten als sjoelen en de verkoop van oliebollen, knieperties, boeken en kruudmoes hun kas te spekken.

Daarnaast is er elke keer extra muzikaal vermaak. Streekzanger Aalt Westerman en Muziekvereniging KNA openden de markt op 19 juli. De Bargzangers zijn op 26 juli van de partij. Op 2 augustus treedt de blaaskapel Happy Together op. Op 9 augustus brengen De Stuwzangers uit Vilsteren gezellige liedjes ten gehore. Op 16 augustus is er een optreden van de bekende streekzangers Aalt en Anja Westerman. Blaaskapel De Heujschudders sluit deze serie van zes Oudhollandse markten op 23 augustus af.

Voor de schooljeugd is er elke keer een rommelmarkt en een springkussen. Goochelaar Magic John vertoont ook zijn kunsten. Op veler verzoek begint de markt nu om 16.00 uur. Meer informatie op www.oudhollandsemarktlemele.nl.

Lees ook

Gratis cursus ‘Kennismaken met Mindfulness’

DALFSEN – Op donderdag 28 oktober start Impluz met de populaire cursus ‘kennismaken met Mindfulness’ …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.