Home / waterballet op eerste bissinghdag

waterballet op eerste bissinghdag

Een braderie was een van de onderdelen met eigen gemaakt handwerk. Daar was nog wel wat publiek te vinden en ook bij het optreden van Voice of Holland deelnemer Danny Kalima, geboren in Malawi louter lachende gezichten. De wandeltocht Stappen met Happen kende helaas niet zo heel veel deelnemers. En dat werd net zoals de braderie en vlooienmarkt in het centrum vooral een optocht van gekleurde paraplu’s. Maandenlange voorbereiding en dan krijg je dit… Zo verdrietig. Het is de leerlingen en personeel van de schoot te prijzen dat ze het bijtje er niet bij neer gooien en doorgingen tot het einde. Het leverde een mooie 2000 euro op voor het goede doel. ’s Avonds, als op 3 podia in Ommen livemuziek te horen is het wel droog. Op het hoofdpodium op Vechtkade deed een uitermate energiek X-Static er alles aan om de eerste Bissinghdag toch nog in vrolijkheid te laten eindigen. Vechtdal viert de Zomer verdient een nieuwe kans. Eigenlijk dit jaar nog. Maar dat zal gezien de vakantieperiode wel een hele uitdaging worden. Dan volgend jaar maar.

Vandaag (woensdag 19 juli) is de beurt aan sportief en ondernemend Ommen. Rond de Hervormde kerk laten vijftien ondernemers uit Ommen zien welke specifieke kennis zij in huis hebben. De Markt en het Vrijthof is gereserveerd voor sportief Ommen. Beachvolleybal, beachvoetbal, gymnastiek en de wedstrijd om het fitste team van Ommen zijn een paar van de onderdelen. Ook de Vecht wordt bij de activiteiten betrokken.

De laatste woensdag van juli (26 juli) is altijd de Boerendag. Als de boeren voor een veekeuring naar de stad komen en de inwoners van Ommen en toeristen de fiets pakken, om bij verschillende bedrijven op het platteland bijna letterlijk een kijkje in de keuken krijgen. De route begint op het Vrijthof. De oud Hollandse markt en de onderdelen met een hoog knuffelgehalte ontbreken ook dit jaar niet. Meer info is te lezen op Ommerbissingh.nl.

De Ommer Bissinghdagen worden georganiseerd rondom een bepaalt thema. Op alle Bissinghdagen is er vlooienmarkt en braderie en wordt de dag afgesloten met livemuziek en of Dj’s op 3 podia in het centrum. Actuele informatie staat op onze vernieuwde website ommerbissingh.nl of volg de Ommer Bissingh op facebook.
12 juli: Vechtdal College viert de Zomer
19 juli: Sport- en Ondernemersdag
22 juli: Kofferbakverkoop
26 juli: Boerendag
02 aug: Kidsdag en Voice of Ommen
09 aug: Hanzedag
12 aug: Kofferbakverkoop
16 aug: Kunstmarkt en Palingrokerij
23 aug: Clubdag Meer voor Mannen
2&3 sep: Blaasorkestenfestival
24 sep: TV Oost Jubileumtour

Lees ook

70 jaar Molukkers in Ommen (1)

OMMEN – Dit jaar maart was het precies 70 jaar geleden dat in Rotterdam de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.