voetbalclub scd83 uit dedemsvaart start met g voetbal

    “We hebben dan ook nog niet het doel om mee te doen met wedstrijden, maar misschien zit dat er op den duur wel in. Eerst gaan we ons bezighouden met plezier maken in combinatie met voetbaltechnieken”, aldus het bestuurslid.

    Met een groepje van ongeveer tien spelers trapt het team het seizoen op 6 september af met een eerste training. Vanaf dan volgt er elke woensdagavond een training van een uur.

    Plezier en techniek
    De realisatie van het nieuwe voetbalteam is een samenwerkingtussen de voetbalclub en welzijnsorganisatie De Stuw. De voetbaltrainers werken allemaal in de zorg en zijn ook allemaal actieve voetballers.

    “De meeste deelnemers hebben een verstandelijke beperking en op deze manier kunnen we hen toch laten voetballen. We hadden in Dedemsvaart nog helemaal geen G-voetbal en dat vond ik echt een gemis. Ik vind het prachtig om te zien dat er toch zoveel animo is en dat de deelnemers zo enthousiast zijn”, vervolgt Benjamins