vereniging de boer als gastheer organiseert boerderij verwendagen

  Bij het startpunt van de route krijgt men een goodybag onder andere gevuld met boerenmunten. De munten kunnen ingeleverd bij de boerderijen die deelnemen aan de route, in ruil voor een verwennerij. Deze kan bestaan uit; een gastvrije ontvangst met consumptie en rondleiding, een proeverij met streekproducten, een bijzondere boeren-activiteit of het zelf bakken van de allerlekkerste boeren-pannenkoeken.

  De drie routes voeren elk langs een andere streek streek van het Vechtdal. Tevens heeft elke route een eigen thema en een eigen verwenprogramma. Starten kan tussen 9.30 uur en 11.00 uur. De kosten bedragen 12,50 p.p. Kinderen t/m de lengte van een pakje stro zijn gratis. De dag eindigt om 17.00 uur i.v.m. de werkzaamheden op de boerderijen.

  Starten kan op de volgende dagen en op de volgende boerderijen:

  Dinsdag 18 juli : Boer en Vecht route 33 km of 63 km.
  START: Aspergeboerderij “het Nijenhuis”
  Rheerzerweg 127 7795 KB Diffelen (Hardenberg)

  Donderdag 3 augustus: Boeren-picknick route 21 km
  START: Pluimveebedrijf “Vechtdal Eieren”
  Varsnerweg 5b 7731 PZ Varsen (Ommen)

  Dinsdag 8 augustus: Bergboerenroute 40 km
  START: Melkveebedrijf: “de Vennefarm”
  Vennenbergweg 10 7722JE Dalmsholte (Dalfsen)

  Extra informatie over de routes en de verwenprogramma’s is te vinden op de site www.deboeralsgastheer.nl.