Home / uit hei en dennen uniek ommen

uit hei en dennen uniek ommen

Sommigen zijn al enorm bekend in- en rondom het Vechtdal. Verloofde en ik zijn ook geïnteresseerd in de mens achter de kunst, dus we stellen hen vragen. Nu had ik al geoefend op facebook met onze geweldige kunstenares Babette Duinkerken, die ik erg bewonder. En zo kwam ik op een aantal inventieve manieren  van kennisvergaring. “Wat moet dit voorstellen, kunt u hiermee uw huur betalen, vindt u het zelf serieus mooi, verkoopt u wel eens wat, wat gaat er door u heen op zo’n dag, wie heeft u ooit voorgesteld kunst te gaan maken, moet je het ophangen of neerzetten, vindt u het niet vervelend dat u zo bekeken wordt, dat kan mijn driejarige kleinzoon ook etc.” En hoe maakt de kunstenaar dan een eind aan het oeverloze gezwam van de bewonderende kijker?

Dat schijnt moeilijk te zijn, dus ik opperde wat mogelijkheden om de doorstroom te vergroten: “O nee, ik heb een vlieg in m’n oog, mijn verf wordt nu te droog, ga vooral eens hiernaast kijken daar staat een geweldige kunstenaar, o wat fijn dat u er zoveel van weet, dan ga ik nu even koffie drinken, naar de wc, pilsje pakken. En als dat allemaal niet lukt…….kokhalzen en vragen om een teiltje”. Werkt altijd.

Maar, er is veel meer te zien op zo’n Montmartre dag. Azat Malikov, onze zeer beroemde getalenteerde schilder stond (tot mijn verrassing in chic zwart kostuum) te werken aan een kleurrijk schilderij, Linda van Erk met haar prachtige verfijnde portretten en al die andere boeiende moedige kunstenaars, die het aandurven zich bloot te stellen aan nieuwsgierige blikken. We hoorden Franse liedjes met harmonica begeleiding, Ommen liet zich van z’n kleurrijke verfijnde kant zien.

Alle terrassen waren stampvol met Ommenaren en toeristen. De haven lag vol met boten en bootjes, de campings aan de Vecht helemaal bezet, we hebben zo veel te bieden voor jongeren en ouderen. Op de Bissinghdagen komen vele vakantiegasten naar Ommen. Gelukkig is er een aantal parkeerplekken bijgekomen en zorgt een flink aantal vrijwilligers voor de goede afloop van deze dagen. Voor dag en dauw staan ze paraat, waaronder onze bekende alleskunner Gert Witte. Rond Ommen zijn prachtige dorpen als Vilsteren en Dalfsen. Daar heerst rust en komt de vakantieganger die wat verfijnde stilte zoekt ook zeer aan z’n trekken.

Antoinette

Lees ook

Wet Voorkeursrecht gemeenten op gronden Dalfsen Noord

DALFSEN – Burgemeester en wethouders van de gemeente Dalfsen hebben op 30 maart 2021 besloten …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.