topdrukte tijdens boerendag in ommen

  Het is mooi weer en dat is te merken als de organisatie trots weet te melden dat er 2000 fietsers zijn geteld. Een groot aantal boerenbedrijven openden de deuren om de deelnemers van de fietstocht van alles te laten zien. Binnen pakweg vier uur alle fietsers een kijkje laten nemen in het bedrijf. Dat is logistiek een beste uitdaging. Het lukt eigenlijk altijd.

  Ondertussen zijn we op het Vechtpodium getuige van de jurering en prijsuitreiking van ‘Heel Ommen bakt’. Eénendertig deelnemers bij deze nieuwe activiteit. En de winnaar, Elfriede Mol uit Ommen met haar taart ‘Schaapjes in de boomgaard’ was blij verrast dat ze binnenkort een masterclass mag geven bij de twee Ommer warme bakkers. De winnende taart wordt namelijk tot de volgende wedstrijd in productie genomen en verkocht bij de bakkers en de horeca in Ommen. Hoe leuk is dat! Drie jeugdige deelnemers werden beloond voor hun inzet met een bon van Intertoys Ommen. Op het grote podium zingen de Meppeler Meppers.

  Aan de braderie en vlooienmarkt komt geen einde. Het lijkt wel of alle standhouders langer blijven staan dan anders. De zaken gaan blijkbaar goed. Het is ze gegund met de eerste totaal verregende Bissinghdag nog vers in het geheugen. Koeien en kalfjes hebben een hoog knuffelgehalte en naast de keuring op het Vrijthof is ervoor de kinderen ook volop de gelegenheid om het zwart- en roodbonte vee te aaien.

  Het is druk in Ommen merkt ook een van de ondernemers uit de binnenstad op. “16.00 uur en alle prullenbakken zijn nu al vol”. Wie dacht dat er overdag bezoekersaantallen werden gebroken en toen huiswaarts is gekeerd heeft het andere hoogtepunt van de dag gemist. Naar schatting waren er meer dan 3500 mensen in het centrum om te genieten van de optredens van BTW-band, Erik Dokter, DJ Eric Witteveen en de in deze regio mateloos populaire boerenrockband Bökkers. Beter had de dag niet kunnen eindigen.

  2 augustus wordt een muzikale dag. De finale van de Voice of Ommen met 10 topkandidaten. Deze kandidaten hebben reeds een voorronde achter de rug en het beloofd een fantastische middag te worden. Aanvang 15.00 uur Kerkplein. Op hetzelfde podium is er vanaf 12.00 uur de Voice Kids. Het draait 2 augustus toch al vooral om de kinderen, want alles staat al in het teken van de jeugd. Vandaag is ook de kinderkleedjesmarkt. Door de hele stad is er natuurlijk ook de gewone braderie en vlooienmarkt. Kun je schminken, twisteren, (ook zo’n heerlijk jaren ’80 spel) spijkerbroek hangen, kaas dragen en nog veel meer. Speel je stoere interactieve games. In sommige straten nemen we de kinderen mee naar de tijd dat er nog geen stekker of een batterij bij de standaard onderdelen van speelgoed hoorde. Manon Bosch, Ambush en Melrose sluiten de dag muzikaal af.

  Woensdag 9 augustus is staat de Hanzedag op het programma. Voor meer informatie kan je een kijkje nemen op Ommerbissingh.nl.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.