Home / toerclub nieuwleusen organiseert de sallandse heuvelentocht

toerclub nieuwleusen organiseert de sallandse heuvelentocht

Bij inschrijving ontvangt men een routebeschrijving en daarnaast zijn de ritten, die u door het prachtige heuvelachtige gebied van Overijssel zullen leiden, volledig gepijld. De toerrijder kan genieten van het prachtige Salland en voor de sportieveling is er voldoende uitdaging op de ‘cols’ van Overijssel.

De korte route van vijftig kilometer verloopt geheel vlak. Via Dalfsen en Hoonhorst, fietst u langs het kanaal richting Dalmsholte en vervolgens over schitterende fietspaden gaat u weer richting Dalfsen, via Oudleusen. Tenslotte gaat het weer terug richting finish in Nieuwleusen.

De tachtig kilometer gaat na de splitsing bij Hoonhorst richting Luttenberg en Hellendoorn, waar men via de Sanatoriumlaan weer terugfietst naar Nieuwleusen. Onderweg moet natuurlijk ook de Lemelerberg moet worden bedwongen. Op deze route moet men al de nodige hoogtemeters overwinnen en doet de Sallandse Heuvelentocht haar naam goed eer aan.

De hondertwintig kilometer zijn voor de echte ‘die-hards’. Deze tocht neemt een extra rondje over de Holterberg die zowel in zuidelijke richting als in noordelijke richting moet worden beklommen. Uiteraard moet op deze afstand het meeste hoogteverschil worden bedwongen.

Dat dit evenement goed staat aangeschreven, bewijst ieder jaar weer het grote aantal deelnemers dat op deze tocht afkomt.

Afstand starttijden
50 km 9.00 – 13.00 uur
80 km 7.30 – 11.00 uur
120 km 7.30 – 10.00 uur
Startplaats : cafe / cafetaria ’t Witte Peerd, Westeinde 5 in Nieuwleusen.

“Vorig jaar hadden we een zeer succesvolle Sallandse Heuvelentocht met een deelnemersaantal dat boven de 250 lag. Een jaar eerder lag dit aantal zelfs op ongeveer 300 en dit jaar hopen we dat dit aantal ruimschoots zal worden overtroffen. De groep vrijwilligers die deze tocht al jaren op poten zet, is zeer ervaren. Daarom kunt u er ook gerust van uitgaan dat alles tot in de puntjes geregeld zal zijn”, aldus Henk Middeljans, één van de organisatoren van deze tocht.

Kijk voor meer informatie op www.toerclubnieuwleusen.nl

Lees ook

Expositie van Janny de Groot in de Mozaïek

LEMELERVELD – In kulturhus de Mozaïek in Lemelerveld is momenteel een expositie te zien van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.