stone rock in dalfsen rock hard n have a great day

  “Het moet een feestje worden voor iedereen, een laagdrempelig muziekfestival voor jong en oud, bij de Zwevende Steen.” Op het programma staan optredens van onder andere Guano Apes (uit Duitsland), Green Lizard en Paceshifters. Maar ook de liefhebbers van dance komen aan hun trekken.

  Initiatiefnemer Bas Schultz uit Dalfsen vertelt: “Het wordt weer een feest waar veel over gepraat zal worden. Zeven jaar geleden zijn we gestart met driehonderd liefhebbers van rock, vorig jaar kwamen drieduizend bezoekers naar het festival. Het is dan ook leuk voor iedereen! Het volle programma, de drie podia en het steeds groter groeiende festival maken het moeilijk om te kiezen waar je bij moet zijn. Zo ben ik persoonlijk zelf benieuwd naar The Graveltones. Gooi The Black Keys en Peter Pan Speedrock in een blender en je hebt de hardere uptempo bluesrock van dit Australische duo. Maar als je wat anders wil, draait voor jou Rebel Radio de boel plat!” Rebel Radio, gehost door Mr. Rockafeller, mixt alle losse eindjes aan elkaar tot één broeiend geheel als afsluiter van het festival: “Dansen op pop klassiekers, old skool hiphop, scheurende rock ‘n roll, indie, reggae, electro and so on and so on…”

  Doorpakken
  Ook maakt de organisatie het mogelijk om weer eventjes weer olderwets te høken in Dalfsen! Het gemis van de jaarlijkse Veldtocht-optredens van Normaal wordt verzacht door de tributeband Knapp’n Normaal. “We hebben natuurlijk niet voor niets deze datum gekozen”, zegt Bas, “Misschien kunnen we een nieuwe traditie in leven blazen door deze ‘ode’ aan Normaal. En we hopen dat dit tweede weekend van juli vaste prik zal worden, elk jaar weer.”

  Als Bas terug denkt aan hoe het allemaal begonnen is, lacht hij: “Ik hou wel van een feestje met vrienden en zo is het zeven jaar geleden ook begonnen. Stone Rock was al eens georganiseerd, twee keer vanuit Het Oude Station, met niet meer dan een vrachtwagentrailer en een bierkar. Maar dit bloedde dood en de toenmalige kroegeigenaar overwoog ermee te kappen. Ik vroeg ernaar toen ik daar aan de bar zat en als ZZP’er in de evenementenbranche zag ik het wel zitten om door te pakken. Het eerste festival heb ik samen met Rik Meijer georganiseerd. En de bezoekers bleven gewoon staan in de stromende regen omdat ze het zo’n mooi feest vonden, heel gaaf! Het aantal groeide, maar na een paar jaar liep het weer het terug. En wij moesten de activiteit financieel zelf dragen dus wilden we de handdoek in de ring gooien. Toen besloten we toch door te gaan, tenten neer te zetten en entree te vragen… Met succes!”

  Meer informatie en tickets: www.stonerock.nl.