Home / sportraad dalfsen overhandigt petitie aan gemeenteraad

sportraad dalfsen overhandigt petitie aan gemeenteraad

‘Het start al met het bewegingsonderwijs op de basisscholen in onze gemeente, dat moet kwalitatief goed zijn en de kinderen in het basisonderwijs moeten er plezier in hebben. Het ontbreekt in het basisonderwijs in Dalfsen aan voldoende vakleerkrachten bewegingsonderwijs. Deze vakleerkrachten maken het bewegingsonderwijs beter, leuker en bovendien is aangetoond dat de leerprestaties van de leerlingen beter worden.’

Verder geeft de Sportraad aan dat de maatschappelijke rol van sportverenigingen steeds belangrijker wordt. ‘Voorbeeld hiervan zijn de voor- en naschoolse opvang, huiswerkbegeleiding, opvang statushouders, mensen herstellende van een ziekte. Sportaccommodaties zouden hiervoor kunnen worden ingezet, waarbij de sportvereniging ook een belangrijke rol kan hebben. Sporten en bewegen als middel. Hier ligt ook een taak voor het bestuur van de Gemeente Dalfsen. Zij zouden deze initiatieven kunnen faciliteren en de kaders aangeven waarbinnen dit mogelijk is’ aldus sportraad Dalfsen.

Lees ook

Open repetities jeugdgroepen Polyhymnia

LEMELERVELD – Nadat er een periode vooral digitaal contact was, mogen de jeugdleden van Polyhymnia …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.