Home / slagwerkensemble soli deo gloria gaat voor de wereldtitel

slagwerkensemble soli deo gloria gaat voor de wereldtitel

Het is niet de eerste keer dat de Ommer muziekvereniging om de wereldtitel strijdt, zo vertelt Karst. “We doen alweer voor de zesde keer mee aan deze podiumwedstrijd voor slagwerkensembles. Het is het hoogste niveau voor amateurmusici. Er is deelname vanuit de hele wereld met landen als Thailand, Duitsland, België en Denemarken. Binnen onze categorie doen vijftien groepen mee. Het WMC wordt één keer in de vier jaar gehouden. In 2013 behaalden we met ons slagwerkensemble een vierde plaats in de eindrangschikking. Twee maal, in 1997 en in 2001, zijn we WMC kampioen geworden en ook nog tweemaal vice WMC-kampioen.”

Karst speelt zelf ook mee in het slagwerkensemble. “Ik was 7 á 8 jaar toen ik bij SDG begon. Nu speel ik marimba. Samen spelen is zó leuk! Bij Soli Deo Gloria heb ik door de jaren heen al veel jeugdleden zien opgroeien. Ons A-slagwerkensemble bestaat uit 29 leden, het jongste lid is 14 jaar, de oudste is 49. Roel Jan Jongsma uit Drachten is al vanaf 2006 onze dirigent, hij geeft ook les bij de vereniging en helpt ons echt verder. Zo is één en één drie!”

Saamhorigheid
“Om mee te strijden aan het WMC is de inzet van onze leden belangrijk, saamhorigheid is essentieel. “We bereiden ons dan ook voor als een hechte vriendengroep” aldus Karst. “Het is belangrijk dat de leden plezier hebben in het muziek maken, dat is een voorwaarde om te kunnen presteren!”

Voor het optreden voor WMC is een fantastisch muzikaal programma in elkaar gezet, dat speciaal voor het slagwerkensemble is geschreven. Het ensemble speelt in totaal vier werken en start met een spetterend, vlot openingsstuk: Noardewyn van Martijn Oostra. Daarna volgt een bestaande compositie. Imsomnia II van Vincent Cox, is gebaseerd op de gelijknamige slaapstoornis. The Enchanted Monastery van Menno Bosgra, dat daarna volgt, vertelt het verhaal van een eeuwenoud en onbewoond klooster op een eiland voor de kust van Normandië. Het sluitstuk van het optreden is ‘IllumiNations’. Dit is de muziek van de avondshow ‘Reflections of Earth, die dagelijks wordt opgevoerd in Walt Disney World in Florida. De muziek bij dit fantastisch visueel spektakel met vuurwerk, lasers et cetera, is gecomponeerd door Gavin Greenaway en gearrangeerd door Menno Bosgra. Het optreden van Soli Deo Gloria zal ondersteund worden door beelden.

Commissie
Voor de aanloop naar het WMC heeft SDG een speciale commissie opgericht, die zich bezighoudt met de organisatorische zaken. Karst: “Er komt veel bij kijken, zo moest er een vrachtwagen geregeld worden voor onze instrumenten en een bus voor de supporters. Zij helpen ons, zodat de spelers zich vooral op de muziek kunnen concentreren. We vertrekken donderdag 27 juli en overnachten in Rolduc, een oud klooster in Kerkrade.” Of Ommen naderhand ook nog kan genieten van het WMC programma? Karst: “Er zijn nog geen concrete plannen maar in principe willen we hier nog wel een vervolg aan geven. Voor dit optreden zijn we immers wel een jaar bezig geweest.”

Het slagwerkensemble houdt zaterdag 22 juli het laatste try-out concert in het Hoftheater in Raalte. De aanvang is 20.00 uur (toegang gratis).

www.sdgommen.nl
www.facebook.com/SdgOmmen

Lees ook

Sociale Tuin Nieuwleusen ontvangt taart van D66

NIEUWLEUSEN – Als blijk van waardering voor de inzet van vrijwilligers geeft D66 Dalfsen jaarlijks …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.