schooljeugd krijgt gastles van veilig verkeer nederland

  Bij ongevallen onder jongeren tussen de 12-24 jaar speelt bij 18% afleiding in het verkeer een rol.Dat is bijna 1 op de 5! Het gebruik van de smartphone op de fiets, met name het typen van berichten in bijvoorbeeld Whatsapp of op Facebook, leidt tot een grotere kans op een verkeersongeval. Uit ongevalsgegevens is gebleken dat fietsende scholieren de meest kwetsbare verkeersdeelnemers te zijn. Tijdens de gastles is de App Fietsmodus besproken en hebben de kinderen met elkaar gediscussieerd hoe ze kunnen voorkomen dat ze onderweg door hun mobiel worden afgeleid.

  Een oplossing was het geluid van de mobiel uit te zetten of de mobiel gewoon in de tas te laten. Voor het beluisteren van muziek vonden veel kinderen het een goed idee om van tevoren een playlist te maken en onderweg maar een oortje in te doen. Ook je oren heb je namelijk hard nodig in het verkeer. Gaat je mobiel toch nog over, als je op de fiets zit, dan vinden de kinderen het een goed idee om af te stappen. Met de klas hebben zij de populairste afspraken uitgekozen en deze op een ‘safety-deal’ gezet. Op de fiets? Even niets… is onderdeel van het programma Klap ‘m dicht! van Team Alert en Veilig Verkeer Nederland, uitgevoerd in opdracht van de gemeente Gemeente Hardenberg. De App Fietsmodus is een initiatief van het Ministerie van I&M.

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.