schietsportvereniging nieuwleusen op bezoek bij partnergemeente

  Het is sinds 1991 een jaarlijks treffen, de ene keer in Nieuwleusen en het andere jaar in Kronberg. Donderdag vertrok het gezelschap richting Duitsland, waar ze vrijdagmorgen ontvangen werden door Hans Robert Philipi, Stadtrat van Kronberg. Daarna ging het hele gezelschap naar de schietbaan voor de schietwedstrijden.

  Een bijzondere ervaring was het Blasrohrschiessen (blaaspijpschieten). Dit is in Duitsland een trend met een zeer lange traditie. Deze sport wordt vooral beoefend in de Bayerische Sport Schützenbund. De wedstrijden werden afgesloten met een heerlijk koud en warm buffet. Op zaterdag werd een rondtoer gemaakt met als eindpunt Wiesbaden. Met de Mengerbahn, een kabelbaan die dateert uit 1888 en met een lengte van 438 meter werd tot een hoogte van circa 100 meter gestegen. Per voet ging de tocht verder, waarna een bezoek werd gebracht aan een Russische orthodoxe kerk. De lunch werd gebruikt aan de Rijn in de Lore lei bocht. De avond werd doorgebracht in het Schützenhaus van de vereniging Kronberg. Zondagmorgen gingen de leden van de Nieuwleusense schietvereniging na een zeer geslaagde uitwisseling weer huiswaarts.

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.