Home / samenwerking kook ook en bij de oorsprong in dalfsen

samenwerking kook ook en bij de oorsprong in dalfsen

Simone Hoorn had al vaker gehoord dat ze toch echt eens langs moest gaan bij Bij de Oorsprong in Dalfsen. Daar kweekt Eef Stel in zijn kassen met behulp van Oerwater naar verluid de lekkerste en smaakvolste groenten. Hij is niet voor niets leverancier van De Librije. ‘En het is echt waar’, zegt Simone. ‘Tijdens mijn eerste bezoek kregen we een rondleiding door de kas, en gaf Eef mij een komkommer. De structuur en de smaak is echt onderscheidend. Dat geldt ook voor de andere groentes.’

De samenwerking met Bij de Oorsprong draagt bij aan de visie van KOOK-OOK: zoveel mogelijk gebruikmaken van seizoensgebonden en eerlijk geteelde producten uit de regio. Simone: ‘Ik werk al samen met een biologische teler uit Zwolle. Bij de Oorsprong in Dalfsen is een mooie aanvulling daarop. Zij hebben net weer ander aanbod. Vlees haal ik bij de biologische slagerijen Haverkort in Zwolle en De Groene Weg in Deventer. Ik vind het belangrijk om te weten waar mijn producten vandaan komen. En dat de producenten een eerlijke prijs krijgen. Zo probeer ik een schakel te zijn tussen de consument en de boeren en telers uit de regio om zo de verkrijgbaarheid van streekproducten te vergroten.’

Simone begon in 2014 met KOOK-OOK. Ze schrijft recepten, koopt de producten in en bezorgt de tassen zelf aan huis. Aanvankelijk alleen in Zwolle, inmiddels ook in Deventer, Dalfsen, Wijhe, Olst, Hattem en Wezep. Er is keuze uit een reguliere- of een vegatas. In de tassen zitten ingrediënten voor drie complete maaltijden, inclusief receptenboekje.

Kijk voor meer informatie op www.kook-ook.nl. Hier vind je ook een overzicht van alle (biologische) leveranciers.

Lees ook

Kerstconcert in WH Zwart Hal

LEMELERVELD – Ad Huetink verzorgt op zaterdag 11 december een orgelconcert in de WH Zwart …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.