Home / op bezoek bij de imker tijdens de landelijke open imkerijdag

op bezoek bij de imker tijdens de landelijke open imkerijdag

Enthousiaste imkers vertellen over het fascinerende leven van de honingbij en demonstreren graag wat er komt kijken bij hun mooie hobby. Dit gebeurt in de nieuwe educatieve bijenstal van bijenvereniging Ommen in samenwerking met de Kinderboerderij Ommen.

U kunt in de nieuwe educatieve bijenstal achter glas kijken wat de imker doet, zonder dat de bijen om u heen vliegen. Vers gewonnen honing is te proeven, u kunt in een bijenvolk kijken en misschien laat de bijenkoningin zich zien. Het is vast wel wennen aan al dat gezoem om u heen, maar veilig in een bijenpak zult u merken dat bijen helemaal niet eng zijn. Aan de kinderen hebben wij ook gedacht en voor hen is een aantal leuke activiteiten gepland zoals kaarsen rollen, bijen knutselen en schminken.

Honingbijen en vele soorten solitaire bijen en hommels maken moeilijke tijden door. We hebben er allemaal wel over gehoord. Onder andere door een gebrek aan bloemen lopen de aantallen van deze belangrijke bestuivers terug. Daarom besteden imkers tijdens de Landelijke Open Imkerijdag ook aandacht aan de wilde bijen in Nederland. Ze geven uitleg bij het maken van bijenhotels en wat geschikte bloemen zijn voor bijen en waarom.

Adres: Het Laar 2c 7731 AV Ommen
Meer informatie is te vinden op www.bijenhouders.nl//landelijke-open-imkerijdag

Lees ook

Open tuinen weekend van Vechtdal-tuinen

REGIO – De Vechtdal-tuinen zetten op zaterdag 7 en zondag 8 augustus hun poorten weer …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.