Home / ontwerp middengebied nieuwleusen in handen van buro mien ruys

ontwerp middengebied nieuwleusen in handen van buro mien ruys

Het eerste deel van de buitenruimte wordt gerealiseerd direct na de oplevering van kulturhus De Spil in de zomer van 2018. De bouwfase van De Spil zelf, door aannemer Jansman Bouw uit Luttenberg, start binnenkort: in september 2017. De oplevering staat eind mei 2018 gepland. Het bouwrijp maken van de bouwlocatie van De Spil door de firma Pekkeriet is inmiddels gestart. De verwachting is dat in december 2017 het ontwerp van de buitenruimte is uitgewerkt. Dan worden de resultaten aan de gemeenteraad voorgelegd voor een go/no go op de realisatie.

Ontwerpvisie middengebied
Buro Mien Ruys heeft op kwaliteit en prijs de beste score behaald bij de aanbesteding voor de buitenruimte van het middengebied (EMVI). De visie op het gebied en de relatie binnen/buiten scoorden relatief het hoogst. Het ontwerp wordt gemaakt voor het gebied dat ligt binnen de Prinses Beatrixlaan (noord), de Burgemeester Backxlaan (oost), de sportvelden van SV Nieuwleusen en de tennisbaan (zuid) en de Koningin Julianalaan (west).

Participatie
De gemeente is verantwoordelijk voor de inrichting en het beheer van de buitenruimte. Om tot een goed uitgewerkt plan te komen, wil de gemeente bij het opstellen van het ontwerp de inbreng en ideeën van de inwoners van Nieuwleusen, van De Spil met de daarbij horende deelnemers en gebruikers en andere verenigingen, instellingen en organisaties betrekken.

Fasering
De inrichting van de buitenruimte bestaat uit verschillende gebiedsdelen, die met elkaar samenhangen en wordt in fases uitgevoerd. Deze fasering is als volgt:
– Gebiedsdeel directe omgeving kulturhus De Spil (direct na oplevering in medio 2018);
– Gebiedsdeel Parkeren (na sloop van De Schakel, in 2e helft 2018);
– Gebiedsdeel basisscholen en kinderopvang (nog definitief te bepalen, mogelijk 2020).

Lees ook

2021 – Met afstand jouw beste Ommer Bissingh!

OMMEN – Na de algehele afgelasting van de Ommer Bissingh staat het bestuur ook dit …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.