Home / nooit gedacht dat ik na het ongeluk mijn passie nog zou kunnen uitoefenen

nooit gedacht dat ik na het ongeluk mijn passie nog zou kunnen uitoefenen

“Nooit gedacht dat ik na het ongeluk mijn passie nog zou kunnen uitoefenen. Zitvolleybal heeft mij een nieuwe kans gegeven!” Karin is 40 jaar oud en woont in Lutten. Ze beoefent de sport zitvolleybal al jaren. “Ik ben er trots op dat ik heb deelgenomen aan de Paralympische Spelen in 2008, 2012 en 2016. In 2008 ben ik zelfs met een bronzen medaille naar huis gegaan!” Karin vervolgt haar verhaal: “Toen ik tien was, ben ik op volleybal gegaan. Maar op mijn zestiende kreeg ik een ongeluk waardoor ik een deel van mijn arm ben verloren. Na mijn ongeluk ben ik blijven volleyballen (staand), totdat de bondscoach van het Nederlands zitvolleybalteam mij spotte. Ik was toen 29 jaar oud. Ik ben daarna overgestapt naar het zitvolleybal. Zitvolleybal is mijn passie! Als ik het niet meer zou kunnen doen wordt mijn leven zwaar. Het mooie aan deze sport is dat het een teamsport is. Je zet samen wat neer!” besluit Karin trots en enthousiast.

Zitvolleybal is een sport voor zowel mensen met als zonder een beperking. Zitvolleybal uitproberen? Zet vast in de agenda: zaterdag 16 september naar de Iedereen-Actief-Dag! op de Sportboulevard in Hardenberg. En probeer daar onder andere de sport zitvolleybal uit.
Meer informatie
‘Iedereen Actief!’ is de naam van het programma dat aangepast sporten onder de aandacht brengt in Overijssel. Onder het motto ‘Ontdek en doe mee!’ legt ‘Iedereen Actief’ duurzame verbindingen tussen aanbieders (professionals en vrijwilligers) en gebruikers (sporters en organisaties).
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Regiocoach Aangepast Sporten: Ruth Buitenhuis, 0523 – 26 74 78, r.buitenhuis@destuw.nl of kijk op www.iedereenactief.nl

Lees ook

Schoenenhuis Jan Pas is jarig en trakteert!

(Advertorial) DEN HAM – Schoenenhuis Jan Pas, een begrip in de regio, bestaat dit jaar …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.