nick marsman wint bb lopers baan classic

  Nick Marsman had zijn dag. Tot de 3000 meter ging het loopwonder van ACO van Elderen mee in de kopgroep met onder andere de favorieten Arne Mulder, Erik Leusink en Freek Lier. Waar het overige deelnemersveld moest passen, kon Marsman versnellen en liet zijn concurrenten zijn rugnummer zien. Na vier kilometer leek zijn demarrage wat al te overmoedig en kreeg hij het moeilijk. Zijn achtervolgers kregen zijn rugnummer steeds duidelijker in beeld.

  Toch kon Nick zich herstellen en kwam in zijn derde adem. Even schakelen en hup weg was ie weer. De laatste ronde mondde uit in een soort van ereronde, waarbij de klok stopte bij 15.01 minuten. Een zeer rappe tijd, die een verbetering van het clubrecord betekende met liefst vijftig seconden.
  In de vierde serie won Michiel Veldman in 15.56.23, gevolgd door William van Eeken, die tweede werd in een 15.59.37 minuten.

  Beide atleten verpletterden hiermee hun persoonlijke toptijd.
  De tweeling Thomas en Sander Bennink namen eveneens afscheid van hun persoonlijke records, dat naar beneden werd bijgesteld tot respectievelijk 18.08 en 18.09 minuten.

   

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.