Home / nick marsman wint bb lopers baan classic

nick marsman wint bb lopers baan classic

Nick Marsman had zijn dag. Tot de 3000 meter ging het loopwonder van ACO van Elderen mee in de kopgroep met onder andere de favorieten Arne Mulder, Erik Leusink en Freek Lier. Waar het overige deelnemersveld moest passen, kon Marsman versnellen en liet zijn concurrenten zijn rugnummer zien. Na vier kilometer leek zijn demarrage wat al te overmoedig en kreeg hij het moeilijk. Zijn achtervolgers kregen zijn rugnummer steeds duidelijker in beeld.

Toch kon Nick zich herstellen en kwam in zijn derde adem. Even schakelen en hup weg was ie weer. De laatste ronde mondde uit in een soort van ereronde, waarbij de klok stopte bij 15.01 minuten. Een zeer rappe tijd, die een verbetering van het clubrecord betekende met liefst vijftig seconden.
In de vierde serie won Michiel Veldman in 15.56.23, gevolgd door William van Eeken, die tweede werd in een 15.59.37 minuten.

Beide atleten verpletterden hiermee hun persoonlijke toptijd.
De tweeling Thomas en Sander Bennink namen eveneens afscheid van hun persoonlijke records, dat naar beneden werd bijgesteld tot respectievelijk 18.08 en 18.09 minuten.

 

Lees ook

PB Dalfsen: aandacht voor de Rondweg

DALFSEN – Plaatselijk Belang dorp Dalfsen heeft signalen ontvangen dat de drukte op de Rondweg …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.