met pieter post karretje en ballenbak naar de zwarte cross

  Foto: De Zwarte Cross-gangers uit Ommen met hun creatie

  Leandro Bakker maakte jarenlang deel uit van die groep, maar is er dit jaar niet bij. Hij heeft zijn vriendin zwanger gemaakt en heeft de prioriteit eventjes anders liggen. “Ja, dat is wel jammer. Het is altijd een mooi feest. Drie dagen lang het verstand op nul en lol hebben met je maten. Nee, nee, agressie zie je daar niet. Dat is ook het mooie. Even geen zorgen. Alles mag, niets moet.” Het is voor het vijfde jaar in successie dat de vrienden de Zwarte Cross met een bezoek vereren. In tegenstelling tot veel andere bezoekers voegen de pelgrims uit Ommen een extra dimensie toe aan hun bezoek. Natuurlijk is het genieten van bands als Golden Earring, Plork en de Aannemers, Racoon, Los Callejeros en Boh Foi Toch, om wat krenten uit de kleurrijke pot te pikken, maar er is meer. Het samenzijn met kameraden natuurlijk en daarnaast wordt al vijf jaar lang ingeschreven voor de vehikelrace. Wat begon met een bouwsel, dat de titel ‘Met de Neuze in het Ravijn’ kreeg, mondde via een enorme zeppelin uit in Pieter Post autootje en een rijdende ballenbak, waar momenteel driftig aan wordt gesleuteld. Uit het brein van ontwerper Arjan Prins ontsproten. De verwachting is dat de creatie weer de nodige kreten van bewondering gaat opwekken en veel bekijks zal trekken. De voorpret is er in ieder geval niet minder om. Vanaf begin mei wordt in de schuur van het ouderlijk huis van Gerben Timmerman het stiltegebied van Varsen verstoord door gezaag, getimmer en gesleuteld of was het de bouwplaats van Ed en Willem Bever. De zeppelin van enkele jaren terug baarde overigens flink opzien. Artiest Seasick Steve stuurde zelfs een fotootje naar zijn maat Jimmy Page, gitarist van de legendarische band Led Zeppelin – ja, ja, die van de evergreen ‘Stairway to Heaven’. De wereldberoemde snarenplukker stuurde prompt een tegenberichtje, ‘why didn’t we have that as a tourbus’. Ook een tot mobiele bar omgebouwde giertank genaamd ‘bruin cafe de Gierton’ en voorzien van de filosofische spreuk ‘Schijt aan Apartigheid’ baarde de nodige opzien. De laatste loodjes. Het komt er nu op aan. De laatste hand wordt gelegd aan de rijdende ballenbak en het rode bestelautootje van stripfiguur Pieter Post. Verder is het hopen op goed weer. Schietgebedjes naar boven. En ja natuurlijk, het wordt weer een slijtageslag. “Of er nog leuke anekdotes zijn uit het verleden? Zat”, zegt Gerben en kijkt eens met een lach om de mond naar zijn kameraden, met een blik van ‘vertellen of niet’. Natuurlijk, de voorspelbare ongelukjes, struikelen over tentharingen, de tent niet weer kunnen vinden in het donker, ach ja, de reikwijdte voor wat betreft de inname van geestverruimend vocht wordt nog wel eens overschat. Voeg daarbij de tijdelijke aanvallen van geheugenverlies en nachtblindheid en een onschuldig ongelukje is zo gebeurd. Een verhaal op het randje verdwijnt net op tijd achter de tong. Nee, toch maar niet, net iets te gek. Wat gebeurt op de Zwarte Cross, blijft op de Zwarte Cross!

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.