Home / leerlingen guido de bres in ommen zamelen geld in voor leger des heils

leerlingen guido de bres in ommen zamelen geld in voor leger des heils

Voorafgaand aan de actiedag hebben de leerlingen in hun eigen omgeving gevraagd of zij klusjes mochten doen voor het goede doel. Deze klusjes mochten zowel thuis als tijdens de actiedag op school uitgevoerd worden. Dit resulteerde in urenlang punten slijpen, speelgoed sorteren, auto wassen, honden kammen, koper poetsen, enzovoort.

Op de opening van de jaarlijkse Ommer Bissingh hadden enkele leerlingen van groep 7 een kraam geregeld met plantjes en tweedehands boeken. Om publiek te trekken hebben werd er urenlang muziek gemaakt. Hoewel de schooldag doorgaans om kwart over drie afgelopen is, bleven dit keer de kinderen op school.

Er werd nog een high tea voorbereid voor ’s avonds waar elke leerling twee gasten voor had uitgenodigd. Uiteraard ook weer tegen betaling. Tijdens de high tea konden de gasten, veelal de ouders, naar een vogelshow kijken, een potje trefballen op het plein, een quiz doen, limbodansen of zich laten verwennen in de beautysalon. Na afloop van de high tea brak voor veel leerlingen het hoogtepunt van de actie aan, namelijk een nachtje slapen op school. Dit zorgde voor een feestelijk einde van een speciale dag.

De betrokkenheid en inzet van de kinderen was groot en resulteerde in een prachtig eindbedrag: €2187,72! Dit bedrag is op de laatste schooldag van groep 8 aangeboden aan drie medewerkers van het Leger des Heils. Zij hebben de kinderen beloofd zich te beraden hoe zij dit indrukwekkende bedrag gaan besteden. Als optie werd, zo vlak voor de zomervakantie, genoemd om het geld te gebruiken voor activiteiten tijdens de vakanties. Alle leerlingen werden hartelijk bedankt en de waardering van de kindercoaches was groot.

Lees ook

Ingezonden: ‘Er was eens…. een stadje aan de Vecht’

“Op het eerste gezicht gezellig, knus, gemoedelijk. Ware het niet dat de Vechtkade het stadje …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.