klein lowlands op de besthmenerberg

  Foto: Ralph de Jong opent zaterdag het festival in het bostheater

  Vanaf 14.00 uur tot 23.30 uur kun je op zaterdag 15 juli als liefhebber van pop, rock, folk, indie, singer/songwriter je hart ophalen in het amfitheater van Ommen, gelegen op de top van de Besthmenerberg.
  Pure muziekliefhebbers slaken steevast een euforische kreet wanneer Ralph de Jongh zijn songs zingt en zijn gitaar bespeelt. Deze fans worden binnenkort getrakteerd op nieuwe uren luistergenot met een heuse trilogie: Dancing on a Vulcano, 20 Years of Burst Out Explosions. Drie cd’s met nieuw materiaal.
  In 1996 startte Ralph de Jongh zijn onverzadigbare drang om muziek te schrijven. Zijn eerste uiting duurde maar liefst anderhalf uur en was slechts de aanloop naar een hevige muzikale eruptie. Er ligt inmiddels een stevige stapel uitgebrachte cd’s. In 2016 lanceerde hij bijvoorbeeld nog de dubbel-cd ‘Lonesome man/Ocean of Love’.
  Het blad Musicmaker noemde Ralph de Jong ‘één van de beste songwriters van Nederland’. Vriend en collega Harry Muskee van Cuby & the Blizzards deed er een schep bovenop: “Al heb je geen verstand van muziek, dan nog hoor je dat zijn muziek te goed is om te missen”.
  Na Ralph de Jong is het podium voor de Deens/Noorse band Heimatt. Aankomende herfst komt de opvolger van het lyrisch ontvangen debuutalbum ‘With You I Will Dance All The Way Through The Night. I Will Tie Your Hands And Go Blind. If You Just Let Me’ uit.
  Na twee jaar en meer dan honderd concerten door gans Europa besloot zanger Magnus Grilstad dat hij tijd en ruimte nodig had om na te denken waar hij heen wou met zijn project Heimatt. De resultaten mogen er zijn, en gemakkelijk terug te horen op de nieuwe nummers. Er is een duidelijke shift te horen van folk naar elektronica en pop, zonder de ruggengraat van eerder werk uit het oog te verliezen. Door de theatrale, heldere en overweldigende sound is en blijft Heimatt een festivalfavoriet. Luister naar Dandelions en je weet, tot kijk Saybia en gegroet Heimatt!
  Door de eeuwen heen zijn mannen geen mannen meer en is geld geen geld meer. De popmuziek word elk jaar verschrikkelijker en computers nemen de wereld. Het Zwolse garageblues duo Money & The Man is hét medicijn tegen bovenstaande klachten! Bij de intense live shows vliegt het zweet je om de oren. Nadat de eerste demo ‘Dance’ uit kwam brak de pleuris uit. Met inmiddels meer dan 100 afgewerkte shows, waaronder Zwarte Cross en Bevrijdingsfestival, is het recept van deze twee genieën flink aangeslagen.
  Money & The Man doet denken aan de Black Keys. Goudeerlijke, rechttoe rechtaan garageblues produceren met niet meer dan zes snaren, twee stemmen en een drumstel is de heilige missie van dit tweetal.
  Auto’s, brommers, fietsen en kinderwagens kunnen in de nabijheid van het amfitheater worden geparkeerd. De route is vanaf de ingang van de camping de Besthmenerberg met pijlen aangegeven. Vroege vogels betalen in de voorverkoop 6,50 euro (via website www.bostheaterommen.nl of bij Primera Ommen). Aan de kassa mag je 10 euro aftikken.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.