kinderjury ommen zet leerlingen aan het lezen

  Voor de Kinderjury Ommen hebben 442 leerlingen van de groepen 7 en 8 van de Ommer basisscholen samen in een jaar tijd 612.650 bladzijden gelezen, gemiddeld 1386 bladzijden per kind. Wie doet ze dat na?

  Favoriete boek
  Dat is echter niet het hoofddoel van de Kinderjury Ommen. Het gaat erom dat de leerlingen het mooiste leesboek van het schooljaar kiezen. Bibliotheek Ommen stelt een pakket van veertig nieuwe boeken samen, waar elk kind er in elk geval zes van leest. Meer mag natuurlijk altijd. Na het lezen maakt elk kind een top drie van zijn of haar favoriete boeken. Het winnende boek dit jaar is ‘ff offline’ van Jeff Kinney, een deel uit de serie van ‘Het leven van een loser’.

  Vrijdagmorgen 7 juli wordt tijdens een feestelijke bijeenkomst in de theaterzaal van de Carrousel de einduitslag bekend gemaakt. Mimespeler en cabaretier Martin Forget neemt de zaal daarna mee in een hilarisch optreden. Vooraf aan de voorstelling worden ook de kinderen die alle 40 boeken gelezen hebben in het zonnetje gezet. Dat zijn er dit jaar dertien: Marit van de St. Bernardus, Esther en Thomas van de Guido de Bres, Tiemen, Anne, Dani, Marloes, Maurice, en Muriël van het Koloriet en Janita, Kimiya, Marit en Sebastiaan van de Schakel. Een ongelooflijk sterke prestatie van deze jongelui. Er is een voorstelling om 9.30 uur en om 10.45 uur.

  Vrijheid Blijheid
  De Kinderjury Ommen is een leesbevorderingsproject van Bibliotheek Ommen, afgelopen schooljaar was de 34e editie. Het thema was ‘Vrijheid blijheid’, er deden 20 groepen van 15 scholen mee. De boeken mochten zowel op school als thuis gelezen worden. Het doel van de Kinderjury Ommen is leerlingen in contact te brengen met literatuur en ze een mening te laten vormen over hetgeen ze gelezen hebben. Berichten over de Kinderjury Ommen zijn te lezen op http://kinderjuryommen2014.blogspot.nl/.

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.