Home / jongerenplek geplaatst bij station dalfsen

jongerenplek geplaatst bij station dalfsen

Een groep jongeren heeft, in samenwerking met SMON en politie, locaties in kaart gebracht die de partijen geschikt vonden voor een JOP. Na toetsing van deze locaties door de gemeente Dalfsen is het voorstel om de JOP hier te plaatsen aangenomen door de gemeenteraad.

De gemeente vindt het belangrijk dat de jeugd een eigen plaats heeft om elkaar te ontmoeten. “De gemeente is zich bewust van eventuele overlast die een JOP kan veroorzaken”, aldus wethouder Jan Uitslag. “Daarom hebben we, in samenwerking met de jongeren en SMON, huisregels opgesteld. Daarmee is het succes van de JOP voor een groot deel de verantwoordelijkheid van de jongeren zelf”. De gemeente evalueert de JOP met enige regelmaat in samenwerking met jongerenwerk, belanghebbenden, omwonenden en politie. “Daarmee zijn de randvoorwaarden voor een succesvolle JOP aanwezig. En ik hoop écht dat het voor alle partijen een succesvol halfjaar gaat worden.” De JOP wordt in eerste instantie voor een half jaar geplaatst, waarna besloten wordt over verlenging.

In Dalfsen is jarenlang een JOP geweest waar nu het Waterfront wordt gerealiseerd. Die JOP was succesvol en de intentie was dan ook om zo snel mogelijk, na het verdwijnen van de JOP, een nieuwe te plaatsen. Dit bleek echter minder eenvoudig dan gedacht. Door een grote hoeveelheid handtekeningen aan te bieden aan toenmalig wethouder Maurits von Martels, hebben de jongeren hun behoefte opnieuw kenbaar gemaakt. Vervolgens heeft het college de behoefte aan een JOP voorgelegd aan de gemeenteraad. De gemeenteraad heeft de opdracht gegeven om zo snel mogelijk een JOP te plaatsen, waarmee de jongeren ook zelf aan de slag zijn gegaan.

[poll id=191]

Lees ook

Danielle uit Nieuwleusen ontvangt 10.000 kaarten

NIEUWLEUSEN – Zo’n 10.000 kaarten zijn er binnengekomen voor de 59-jarige Danielle uit Nieuwleusen. Het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.