grote problemen voor organisatoren oudhollandse markt in lemele

  Het organisatiebureau dat de stands zou regelen, heeft zich op het laatste moment teruggetrokken. Nu ziet het bestuur zich geconfronteerd met een gigantisch probleem: aanstaande woensdag is de derde editie van de zomermarkt. En daarna volgen er nog drie.

  Begrip
  De Oudhollandse Markt in Lemele is al 49 jaar een begrip: er komen elke marktdag zo’n 2000 bezoekers. Elke zomer zijn er zes edities, die vooral door toeristen worden bezocht.

  Naast de braderie zijn er oude ambachten te zien. Om die activiteiten te bekostigen, regelt de organisatie stands, vertelt de voorzitter. “Als er geen stands zijn, dan hebben we geen inkomsten.”

  Dit jaar gaf het bestuur de organisatie voor het eerst volledig uit handen. “Het bestuur wordt ook een dagje ouder. Enkele bestuursleden zijn gestopt, maar we wilden toch verder. In ieder geval tot de vijftig jaar.”

  Samenwerking
  Echt soepel verliep de samenwerking met het bureau niet, vertelt Klein Horsman. “Het regelen van de stands ging moeizaam. Bij de eerste twee keren waren er al veel minder dan voorgaande jaren. De organisatie hoopt op dertig à veertig stands. Maar de eerste keer waren er maar twaalf, de tweede keer tien.”

  Tot overmaat van ramp stuurde de organisator gisteren een e-mail. “Daarin stond dat hij het helemaal niet meer ziet zitten.” Het bestuur, bestaande uit vier man, kwam vandaag bijeen voor een spoedvergadering. Ze waren er allemaal van geschrokken, vertelt Klein Horsman. “Ik heb geen oog dicht gedaan vannacht. We voelen ons gewoon opgelicht.”

  Gratis stands
  En nu? “We nodigen standhouders uit om gratis op de Oudhollandse Markt te komen staan. Zodat de markt toch een markt is.”

  Van de standhouders die zich woensdag melden, hoopt Klein Horsman dat ze de daaropvolgende weken ook willen komen. En dan hopelijk wel willen betalen voor een plek. Wie zich wil aanmelden, kan dat doen via de website van de organisatie

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.