Home / gezellig buurtfeest nieuwe wijk vlierlanden

gezellig buurtfeest nieuwe wijk vlierlanden

De bijeenkomst had meerdere doelen: ten eerste om (toekomstige) bewoners kennis met elkaar te laten maken, ten tweede om het officiële startsein te geven voor 21 huurwoningen en om een verklaring te ondertekenen waarin onder andere staat dat gemeente, Woningstichting de Veste en de huurdersvereniging de intentie hebben zich te zullen inzetten voor versnelling van de woningbouw.

De vraag naar woningen in Ommen is immers groot. Dat blijkt wel uit het feit, dat in korte tijd meer dan de helft van de kavels in de Vlierlanden al in optie was genomen, nog voordat de grond bouwrijp gemaakt was. Afspraken over woningbouw in Ommen en de kleine kernen worden verder uitgewerkt, want het is de bedoeling dat er eind volgend jaar zo’n 150 nieuwe woningen gebouwd zijn. Wethouder Ko Scheele en directeur van de Veste Janine Godderij zetten hiervoor hun handtekening.

Dit alles ging zeker aan de kinderen van de (toekomstige) bewoners volkomen voorbij. Zij vermaakten zich prima met hun buurkinderen op het springkussen. Daarna was het tijd voor versgemaakte broodjes hamburger en drankjes, waar niet alleen de kinderen van genoten, maar ook hun ouders.

Vooral jonge gezinnen die in een rijtjeshuis woonden, hebben inmiddels hun intrek genomen in een ruime twee-onder-een-kapwoning en gezinnen die halfvrijstaand woonden hebben dit verruild voor een vrijstaand huis op een royale kavel of gaan dat binnenkort doen. Er is veel variatie in de bouw van de woningen op de Vlierlanden.

De nieuwe wijk, die rust en groen uitstraalt, is duidelijk in trek als woonwijk. Het is haast niet voor te stellen, als je nu door de woonwijk Vlierlanden rijdt, dat er vorig jaar om deze tijd nog geen woning stond. Maar degenen die voortvarend gebouwd hebben, of hebben laten bouwen, wonen er al weer enige tijd aan de Lantheer, de Schutstal, de Marckerichter of de Veldschutter en hebben zelfs hun tuin al redelijk op orde.

Lees ook

Gratis cursus ‘Kennismaken met Mindfulness’

DALFSEN – Op donderdag 28 oktober start Impluz met de populaire cursus ‘kennismaken met Mindfulness’ …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.