extra hoofdstuk over ommerschans in boek het pauperparadijs van suzanna jansen

  In het nieuwe hoofdstuk vindt de schrijfster bijvoorbeeld meer informatie over de zus van haar hoofdpersonage Cato. Zij werd zwanger, maar was niet getrouwd. Ze werd vervolgens voor meer dan twee jaar verbannen naar de strafkolonie, de Ommerschans. De man die daarbij betrokken was kreeg acht dagen straf. In de strafkolonie Ommerschans verliest de vrouw haar kind na drie maanden. Ze blijft vastzitten in de strafkolonie, terwijl haar moeder uit alle macht probeert haar weer thuis te krijgen. Ze schreef zelfs brieven naar de minister.
  Wat de schrijfster wonderlijk vond, is dat deze nieuwe informatie over haar familie nauw aansluit bij het verhaal van de voorstelling. Jansen: “De theatervoorstelling is gebaseerd op het boek, maar daar zijn wel wat dichterlijke vrijheden toegepast. En nu blijken die gebeurtenissen wel degelijk in mijn familie te hebben plaatsgevonden!”
  Samen met Helmuth Rijnhart en het bestuur van Vereniging de Ommerschans zijn deze nieuwe feiten boven tafel gekomen. Na een wandeling over het terrein van de kolonie, langs onder andere het kerkhof, het hospitaal en het hoofdgebouw, kon Suzanna zich een goed beeld vormen over de leefomgeving van haar voorouders. Het extra hoofdstuk is een prachtige toevoeging aan dit indrukwekkende boek.

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.